Voetbalclub Paris Saint-Germain lanceert fan token

Paris Saint-Germain (PSG) zal gaan samenwerken met blockchain platform Socios.com om een nieuwe token te introduceren. PSG komt uit in het hoogste divisie van de Franse voetbalcompetitie en staat bekend als het meest populaire team van het land.

Socios

De Socios omschrijven zich als een gedigitaliseerde token van het ‘Socios’ crowd-management concept van Real Madrid & FC Barcelona. Socios betekent in het Spaans, verenigingslid of supporter. Sport blockchain onderneming chiliZ is het bedrijf achter het platform. Het bedrijf heeft de steun van grote crypto industrie spelers zoals, crypto exchange Binance. Volgens de CEO Alexandre Dreyfus heeft chiliZ tot op heden $66 miljoen dollar opgehaald. Door de samenwerking met het platform is het voor PSG mogelijk om een Fan Token Offering (FTO) te introduceren. Dit zal fans de mogelijkheid bieden om toegang te krijgen tot de tokens. Fans kunnen hierdoor meestemmen over (de kleuren van het shirt, logo en stadionmuziek), maar ook over de (speler van de wedstrijd of maand, vriendschappelijke wedstrijden, enz.).

Token

Dreyfus geeft aan dat de token is opgezet om fans te motiveren en een betere band met ze op te bouwen via crypto. Marc Armstrong, De directeur die alle samenwerkingen regelt binnen PSG, zei als volgt:
“Paris Saint-Germain is vastberaden om gebruik te maken van de kansen die cryptocurrency bied. Deze technologie zal een enorme invloed hebben op de gehele bedrijfsstrategie van de club en de wijze waarop we onze fans zullen benaderen”.

De tokens zullen te verhandelen zijn via het platform op socios.com, maar alleen tegen het chiliZ native token ($CHZ).  Aan het begin van het volgende seizoen zal hoogstwaarschijnlijk de FTO beginnen. De precieze datum en prijs per token zal nader bekend gemaakt worden. Dreyfus gaf verder aan dat PSG de eerste grote en bekende club is die zich bij dit innovatief concept aansluit en dat het uiteindelijke doel is om ”honderden miljoenen” voetbalfans wereldwijd te betrekken.

Benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!