Presidentiële comité van Zuid-Korea adviseert strategie voor cryptocurrencies

Het Zuid-Koreaanse presidentiële comité voor de vierde industriële revolutie (PCFIR) heeft de regering aanbevolen financiële instellingen toe te staan om ​​financiële producten, op basis van cryptocurrencies, te lanceren. Dit volgens een artikel dat vandaag op BusinessKorea verscheen.

Wat is de PCFIR?

De PCFIR, gevormd bij presidentieel decreet in 2017, coördineert beleidsinitiatieven en aanbevelingen met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe wetenschap en technologieën in Zuid-Korea. De commissie organiseert fora en vergaderd over de rol van nieuwe technologieën, naast het organiseren van openbare campagnes en maatregelen ter ondersteuning van de invoering van nieuwe technologieën.

Institutionele beleggers in staat stellen

Volgens het bericht heeft de commissie producten, zoals Bitcoin (BTC) -derivaten, aanbevolen als onderdeel van een strategie voor de institutionalisering van cryptocurrencies. Het comité stelde ook voor dat de lokale financiële sector een Koreaanse bewaaroplossing zou moeten ontwikkelen en invoeren, om te voorkomen dat alleen op buitenlandse bewaarders wordt vertrouwd. Daarnaast merkte zij ook op dat Bitcoin rechtstreeks op de Korea Exchange zou moeten worden vermeld, de enige effectenexploitant van het land.

De commissie heeft de regering ook geadviseerd om te overwegen om, op middellange tot lange termijn, bedrijfslicenties of richtlijnen voor cryptocurrency-beurzen in te voeren en producten met betrekking tot crypto-activa te integreren in het financiële systeem. De commissie heeft naar verluidt het volgende aangegeven:

“Vanaf mei 2019 bereikte de dagelijkse handel in crypto-activa meer dan 80 biljoen won (meer dan $68 miljard) in de wereld, dus het is niet langer mogelijk om de handel in crypto-activa te stoppen. De Koreaanse overheid moet institutionele beleggers geleidelijk in staat stellen crypto-activa te verhandelen en over-the-counter (OTC) bureaus voor de handel van institutionele beleggers te promoten.”

Ontbrekende wetgevingen

Terwijl Zuid-Koreaanse beleidsmakers de overheid oproepen om een ​​uitgebreider kader en infrastructuur voor digitale activa te bieden, blijven er nog enkele lacunes. De regering van Zuid-Korea verklaarde dat het, volgens de huidige wetgeving, geen inkomstenbelasting kan heffen op de winst van personen uit transacties van cryptocurrency.

Dit belette de Zuid-Koreaanse belastingdienst echter niet om een ​​belastingaanslag van $68,9 miljoen (80 miljard won) op te leggen aan de belangrijke cryptocurrency-beurs Bithumb. De beurs overweegt naar verluidt actie te ondernemen om de betaling te ontwijken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!