ECB Libra

Commerciële banken zouden een alternatief voor Libra moeten lanceren, aldus ECB lid

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Commerciële banken zouden hun eigen transfersystemen moeten uitwerken als alternatief voor het Libra-project van Facebook. Dit zei Jens Weidmann, president van de Bundesbank en lid van de Raad van bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) op 2 januari.

Niet tegen digitale activa

Banken in het eurogebied moeten hulpmiddelen verkennen voor snellere, goedkopere overdrachten, maar ook voorzichtig zijn met het vermijden van Libra- en cryptocurrency-technologieën uit de particuliere sector, meldde Bloomberg. Weidmann zei verder het volgende tegen Handelsblatt:

“Ik ben er geen voorstander van om altijd onmiddellijk een beroep te doen op de staat. In een markteconomie is het aan bedrijven om producten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klant .”

Weidmann verklaarde dat hij niet tegen het verkennen van digitale activa is, maar heeft gewaarschuwd overhaaste beslissingen, zonder de gevolgen te onderzoeken. Hij voegde eraan toe dat alle valuta’s en overdrachtsmechanismen open moeten staan ​​voor controle, om het witwassen van geld te voorkomen.

Libra was extreem activerend

Lagarde heeft verklaard dat centrale banken stablecoins moeten beschouwen als een manier om voorop te blijven lopen. Voor de recente houding van de ECB was de Libra extreem activerend, op manieren waarop Bitcoin (BTC) niet gedaan had. De enorme omvang van Facebook’s gebruikersbestand heeft geleid tot angst voor de opkomst van een informele economie.

Tot nu toe is de daadwerkelijke lancering van Libra echter onzeker. Commerciële banken zijn ook zeer op hun hoede voor crypto-activa en hebben alleen voorlopig onderzoek verricht. Maar tot nu toe is noch Ripple’s protocol, noch een ander netwerk erin geslaagd om zelfs een klein deel van de dagelijkse banktransacties te verwerken.

Tegelijkertijd is het eurogebied één van de meest gunstige omgevingen voor cryptohandel, startups en munttransfers. Ondanks de relatief strakke regelgeving vinden Europese organisaties manieren om hieraan te voldoen. Binnen enkele dagen zal de EU nog strengere voorschriften voor het witwassen van geld invoeren, genaamd AMLD5, een actie die naar verwachting meer actie vereist van lokaal gevestigde crypto-organisaties.

Gisteren plaatsten wij ook al een artikel over de ECB. In dat artikel gaf de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat zij openstaan voor het idee van een digitale euro, maar dat zij het wel minder aantrekkelijk willen maken voor burgers om er gebruik van te maken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN