Bitcoin Venezuela

Federal Reserve voorzitter bespreekt digitale dollar

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In een brief van 19 november gaf de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, antwoord op de vragen van wetgevers Rep. French Hill (R-Ark.) en Rep. Bill Foster (D-Ill.) die eind oktober gesteld werden.

In hun brief aan Powell hadden Hill en Foster hun bezorgdheid geuit over de potentiële risico’s voor de dollar als een ander land, of particulier bedrijf, een veelgebruikte cryptocurrency creëert, en vroegen of de centrale bank een CBDC nastreeft.

Terwijl de Amerikaanse centrale bank onderzoekt of een volledig digitale dollar voordelen voor de VS zou bieden, zei Powell dat de Fed er niet actief een ontwikkelt. Verder biedt een digitale nationale munteenheid mogelijk geen voordelen voor de VS die andere landen mogelijk wel hebben, aldus Powell.

Als voorbeeld hebben sommige landen een “snelle migratie door consumenten zonder contant geld, terwijl de vraag naar contant geld in de VS robuust blijft”, zei Powell. Evenzo kunnen betalingssystemen in sommige rechtsgebieden traag en onbetrouwbaar zijn, en een digitale fiat kan een verbetering bieden voor consumenten. Aan de andere kant zijn betalingen in de VS “innovatief en concurrerend” en hebben consumenten, volgens Powell, geen tekort aan opties.

De introductie van een digitale dollar zou ook “belangrijke” vragen oproepen met betrekking tot wetgeving, monetair beleid, financiële stabiliteit, regulering en operaties, aldus de Fed-chef. Zou een CBDC met een “algemeen doel” worden aangemerkt als een wettig betaalmiddel en wat zijn de “rechten en plichten” van deelnemers aan een dergelijk systeem?

De digitale dollar kan ook zorgen doen rijzen over privacy en IT-beveiliging als, in tegenstelling tot contant geld, de Fed een record moet bijhouden van alle transacties. Het gebruik van de nieuwe technologie zou ook betekenen dat er beslissingen zouden moeten worden genomen over de vraag of de digitale valuta recht zou hebben op een rente en of het aanbod ervan zou worden beperkt.

Al met al concludeerde Powell dat de Fed geen potentiële materiële voordelen van een CBDC voor algemene doeleinden heeft geïdentificeerd ten opzichte van de bestaande systeem.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN