Ondanks restricties, vestigt Argentinië nieuw Bitcoin handelsrecord

Eind vorige maand plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd dat Argentinië Bitcoin aankopen doormiddel van creditcard transacties verboden had. Dit heeft echter niet ervoor gezorgd dat de Argentijnen stopte met Bitcoin te kopen. Integendeel zelfs, want de volgens de laatste gegevens van Coin Dance hebben de handelsvolumes in het land nieuwe records bereikt.

Bron Coin Dance

De statistieken hebben betrekking op peer-to-peer platform LocalBitcoins, dat ondanks toenemende eisen voor gebruikersidentificatie. In totaal heeft Argentinië ruim 19,4 miljoen pesos (€295.638) verhandeld.

Het verbod op het kopen van Bitcoin

De Centrale Bank van Argentinië (BCA) kondigde op 31 oktober aan dat het verboden is om creditcards te gebruiken om Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies te kopen.

De maatregelen werden gepubliceerd in een mededeling over verschillende sectoren waarin het gebruik van creditcards beperkt of verboden was. De sectie die verwijst naar cryptocurrency luidt:

“Het kopen van Bitcoin en cryptocurrencies: het is verboden om BTC te kopen met deze betaalmethode. Het enige overgebleven alternatief voor deze investering is om dit te doen met fondsen die vanuit een bankrekening worden overgemaakt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!