Bitcoin Creditcard

Argentinië blokkeert Bitcoin aankopen met creditcard

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Centrale Bank van Argentinië (BCA) kondigde op 31 oktober aan dat het verboden is om creditcards te gebruiken om Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies te kopen. Het nieuws werd aanvankelijk gerapporteerd door Cointelegraph Brazilië op 1 november.

De maatregelen werden gepubliceerd in een mededeling over verschillende sectoren waarin het gebruik van creditcards beperkt of verboden was. De sectie die verwijst naar cryptocurrency luidt:

“Het kopen van Bitcoin en cryptocurrencies: het is verboden om BTC te kopen met deze betaalmethode. Het enige overgebleven alternatief voor deze investering is om dit te doen met fondsen die vanuit een bankrekening worden overgemaakt.”

De BCA zegt dat deze maatregelen van cruciaal belang zijn voor het behoud van de monetaire stabiliteit van het land. Het is echter onduidelijk of de regels alleen van toepassing zijn op creditcards of dat dit ook debet- en prepaidkaarten omvat.

Dit nieuws volgt na de eerdere stap van de BCA deze week, waarin het aankondigde dat het aantal Amerikaanse dollars, dat elke maand kon worden gekocht, werd beperkt. Het maximale bedrag werd verlaagd van $10.000 naar slechts $200.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN