Ethereum

Mede-oprichter Ethereum hoopt op medewerking van China

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Vanwege de censurering van China, hoopt de mede-oprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys, Joseph Lubin, dat China’s Central Bank Digital Currency (CBDC) interoperabiliteit mogelijk maakt met publieke blockchains, zoals Ethereum.

Lubin maakte zijn opmerkingen tijdens een interview met Forbes die op zaterdag 9 november gepubliceerd werd. Hij legde uit:

“Ik ga ervan uit dat het precies gaat zijn zoals Chinees leiderschap denkt dat het Chinees leiderschap ten goede komt. Hopelijk is dat ook open en kunnen we ermee samenwerken, maar ik weet het niet.”

Verder voegde Lubin eraan toe dat hij meer deelname van China aan het Ethereum-ecosysteem zou willen zien. Hij zei:

“Ik zou graag China willen helpen expert te worden in Ethereum-technologie. Het idee is dat Ethereum de sterkste van de blockchain-technologieën is en het is een zeer positief virus om in de hoofden van mensen te stoppen.”

Lubin heeft ook aandacht besteed aan de bereidheid van China om de toegang tot digitale valuta’s, die concurreren hun eigen valuta, waaronder Ether (ETH), te belemmeren.

Uiteindelijk geeft hij toe dat de Chinese overheid ‘het kan doen als het dat zou willen’. Toch kunnen nieuwe technologieën, zoals satelliet-blockchain-streaming en mesh-netwerken, een manier zijn om censuur te omzeilen.

Op de vraag of hij gelooft dat de CBDC-implementatie van China de voordelen van blockchain zou kunnen ondermijnen of de transparantie van blockchain zou kunnen misbruiken om de transacties van elke burger te controleren, zei hij het volgende:

“China is een bedrijf die zijn eigen regels schrijft en een enorme user-base heeft (1.4 miljard mensen). Dat is een grote economische kracht om mee te concurreren. Ik denk echter wel dat er een instabiliteit is. Ik denk dat leiders voortdurend bang zijn voor een revolutie, dus moeten ze de mensen op een bepaald basisniveau relatief gelukkig houden.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN