China CBDC

China gaat als eerste een digitale valuta uitgeven

Het nieuws omtrent China is nog niet voorbij. Zo heeft een directielid van een Chinese economische denktank gezegd dat de centrale bank van China als eerste een digitale valuta zal lanceren. Dit volgens Chinees technologisch nieuws platform Pandaily.

Huang Qifan, vice-voorzitter van China Center for International Economic Exchanges (CCIEE), is vol vertrouwen dat de centrale bank van China de race, omtrent de eerste CBDC, gaat winnen.

De opmerkingen van Qifan kwamen tijdens de Inaugural Bund Financial Summit van 2019 in Shanghai. Volgens het artikel is Qifan ontevreden over de huidige afhankelijkheid van de SWIFT- en CHIPS-betalingssystemen van de Verenigde Staten. Zijn klachten waren gebaseerd op zowel Amerikaanse sancties als op hun technische beperkingen. Hij zei:

“SWIFT is een verouderd, inefficiënt en duur betalingssysteem. Sinds de oprichting van SWIFT, 46 jaar geleden, is de technologie langzaam bijgewerkt en is de efficiëntie relatief laag.”

De exacte datum voor de lancering is nog niet bekend. Echter, volgens Global Times, heeft the People’s Bank of China nog tijd nodig gehad om risico’s te onderzoeken, testen, evalueren en te voorkomen.

Zoals eerder gemeld op verschillende websites, heeft het land onlangs een nieuwe wet aangenomen die cryptografie reguleert, die van kracht gaat op 1 januari 2020. De nieuwe verordening is naar verluidt ook onderdeel van de voorbereidingen voor de komende Chinese CBDC.

Daarnaast hebben wij vandaag een artikel geplaatst waarin duidelijk werd dat het land de mogelijkheden met betrekking tot blockchain en kunstmatige intelligentie bij grensoverschrijdende betalingen onderzoekt.

Tevens heeft de toezichthouder van deviezen van China gewaarschuwd dat opkomende markten zich moeten inspannen tegen illegale grensoverschrijdende kapitaalstromen die via cryptocurrency het land binnen komen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN