Cryptocurrencies kwantumcomputers

Quantum computing is geen gevaar voor cryptocurrencies

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) hoeft niet te vrezen voor de nieuwste ontwikkelingen in quantum computing van Google. Dit heeft één van de bekendste personen in de branche bevestigd.

Als onderdeel van een Q&A-sessie, die op donderdag 10 oktober gehouden werd, goot Andreas Antonopoulos koud water over de angst dat Google’s recente quantum computing-doorbraak cryptocurrencies, zoals Bitcoin, zou kunnen beïnvloeden.

Hij zei het volgende:

“Wat is het effect op de mining en de cryptocurrency-wereld in het algemeen? Zip, bupkis, nada, er gebeurt echt niets.”

Antonopoulos gaf dus aan dat de zorgen ongegrond zijn.

“Quantum suprematie, wat Google beschreef, demonstreert de praktische toepasbaarheid van kwantumcomputers voor bepaalde problemen. Die problemen zijn niet dezelfde problemen waar we het over hebben als we het hebben over het breken van cryptografie.”

Het idee van kwantumbedreigende Bitcoin was eerder enkele jaren geleden opgedoken, en Antonopoulos verdreef het idee ook vanwege het algemene gebrek aan verfijning van de technologie. Echter gaf hij wel aan dat kwantitatief resistent worden, tenminste in termen van handtekeningalgoritmen, op de agenda van Bitcoin staat als een noodzakelijke stap.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN