Verenigd Koninkrijk FCA

Coinbase heeft ondersteuning voor Britse klanten hersteld

De Amerikaanse crypto-beurs Coinbase heeft GBP-transfers voor haar klanten in het Verenigd Koninkrijk hersteld. Dit volgens een officiële aankondiging die op donderdag 3 oktober geplaatst werd.

Tevens heeft de beurs de volledige ondersteuning voor 5 nieuwe crypto-activa toegevoegd aan GBP-wallets, namelijk: 0x (ZRX), Stellar (XLM), XRP, Augur (REP) en Basic Attention Token (BAT).

Zoals eerder vermeld, is Clearbank de nieuwe bankpartner van Coinbase in het Verenigd Koninkrijk, nadat Barclays de relatie met de beurs verbrak. Door deze breuk moesten Britse klanten dagen wachten, voordat hun GBP stortingen en opnames verwerkt konden worden.

Hoewel zowel Barclays als Coinbase hebben geweigerd officieel commentaar te geven op het einde van hun samenwerking, zei Coinbase UK CEO, Zeeshan Feroz, het volgende tegen Bloomberg:

“Het is een zeer ontluikende industrie die grotendeels ongereguleerd is. Dus de uitdaging die een traditionele bank heeft, is dat crypto niet past in een van de bestaande modellen voor andere industrieën. Het begrijpen van de crypto-markt en hoe u het risico beheert, vereist een aanzienlijke hoeveelheid investeringen en middelen.”

Om die reden heeft Coinbase nu een nieuwe samenwerking met Clearbank en gezien het lidmaatschap van de Britse FOD, zouden de diensten van Clearbank nu vrijwel directe overdrachten tussen Britse bankrekeningen en Coinbase-portefeuilles moeten bieden.

Coinbase UK CEO, Zeeshan Feroz, gaf aan dat zowel institutionele als particuliere klanten binnenkort GBP-overschrijvingen moeten kunnen doen in minder dan 60 seconden, maar weigerde de naam van de nieuwe bankpartner van het platform officieel te bevestigen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN