Coinbase en Barclays stoppen de samenwerking

De Britse bankgigant Barclays heeft naar verluidt de banden met de crypto-exchange Coinbase verbroken. Dit volgens een bericht dat op dinsdag 14 augustus geplaatst werd op CoinDesk.

Volgens de website hebben bronnen uit de industrie gezegd dat Barclays niet langer de bank van Coinbase zal zijn. Het nieuws zal naar verwachting de crypto-markt hard raken, vanwege het feit dat, naast het feit dat er een samenwerking tussen een grote bank en een crypto-exchange verloren gaat, hierdoor de Coinbase-gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk niet meer gebruik kunnen maken van de snelle betalingsafhandeling die Barclays hen bood.

De precieze reden voor de splitsing is onbekend, maar een anonieme bron gaf het volgende aan CoinDesk aan:

“Ik heb begrepen dat de risicobereidheid van Barclays een beetje is afgenomen. Ik weet niet precies waarom of wat hier de reden van is. Wellicht is er iets gebeurd waar ze niet blij mee zijn. Maar het gaat om het comfortniveau van Barclays met crypto als geheel.”

Naar verluidt zal Coinbase zijn toegang tot het Britse bankwezen blijven behouden via Clearbank. Dit is een jongere en minder gevestigde bank dan Barclays.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!