Max Keiser voorspelt Bitcoin dominantie

Voormalig Wall Street-handelaar en Bitcoin maximalist Max Keiser heeft recent aangegeven dat de dominantie van Bitcoin (BTC) op weg is naar 80% en dat altcoins ‘uitsterven’. Zijn advies is om uit altcoins te stappen en deze om te zetten naar Bitcoin.

Keiser kondigde zijn laatste standpunten aan in een Twitter-bericht op 6 augustus:

Volgens de gegevens van Coinmarketcap heeft Bitcoin op het moment van schrijven een dominantie van ongeveer 68,3%.

Wat betreft de claim van Keiser dat altcoins uitsterven, suggereerde recente analyse van de San Francisco Open Exchange (SFOX) dat dit waarschijnlijk samengaat met de stijging van Ethereum. In het SFOX-rapport schreef de auteur dat BTC een veel grotere correlatie heeft met ETH dan andere altcoins, verder argumenterend:

“Dit kan het idee ondersteunen dat Ethereum tot zijn recht komt als een blockchain die publiekelijk wordt erkend als een activa op zijn eigen voorwaarden, net als Bitcoin. Als deze trend doorzet, kan het ongepast zijn om Ethereum te categoriseren als een altcoin.”

Max’s Bitcoin prijs voorspelling

Keiser maakte op 3 augustus een bullish BTC-prijsvoorspelling van $15.000. Wij schreven hier een artikel over. Lees hem hier!

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!