Max Keiser: Bitcoin gaat deze week de $15.000 doorbreken

Max Keiser, een voormalige Wall Street-handelaar en gastheer van het RT-programma Keiser Report, zei dat hij denkt dat Bitcoin (BTC) deze week de $15.000 zal breken. Dit volgens een artikel dat op zondag 4 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

In een tweet van 3 augustus zei Keiser dat hij “voelt dat Bitcoin deze week $15.000 zal doorbreken.” Hij verklaarde verder dat het vertrouwen in centrale overheden, centrale banken en gecentraliseerd fiat-geld op het laagste niveau is in de afgelopen 10 jaar. Hij zei:

“Ik ben zeker. Dus ik heb net nog $10.000 van de shitcoin $USD verbrand. Correlatie is niet gelijk aan oorzakelijk verband, maar wanneer ik een paar duizend USD verbrand, stijgt de BTC-prijs aanzienlijk.”

De voorspellingen van Keiser lijken in overeenstemming te zijn met een rapport dat onlangs is gepubliceerd door Delphi Digital, een onderzoeksbureau voor digitale activa. Volgens dit rapport is het actuele macro-economische landschap de “perfecte storm” om een prijsstijging van Bitcoin aan te wakkeren. Het rapport gaf aan:

“Ten eerste, en misschien wel het belangrijkste, nam het sentiment van wereldwijde centrale banken een drastische wending in de richting van een meer soepel monetair beleid. De Fed, ECB, BOJ, PBOC en vele anderen bereiden marktpartijen voor op meer renteverlagingen en aanvullende stimuleringsmaatregelen, terwijl ze proberen de huidige economische expansie in stand te houden.”

Bron: TradingView

Afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs met ongeveer $1000,- gestegen. Wellicht is dit een teken dat Keiser gelijk krijgt?

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!