Libra project kan mogelijk niet gelanceerd worden

Facebook heeft erkend dat regelgevingskwesties een onoverkomelijke barrière kunnen zijn voor de lancering van hun wereldwijde cryptocurrency-project, genaamd Libra.

Geen garantie voor lancering

In het laatste kwartaalverslag van het bedrijf voor de Amerikaanse SEC gaf het bedrijf aan dat het door de vele obstakels waarmee het geconfronteerd wordt, “er geen garantie kan worden gegeven dat Libra of onze bijbehorende producten en diensten tijdig of ooit beschikbaar worden.”

De social media gigant gaf aan dat dit te wijten is aan de onduidelijke regulering, met betrekking tot de nieuwe technologie, in de Verenigde Staten.

De onderneming zei:

“Onze deelname aan de Libra Association zal ons onderwerpen aan belangrijke wettelijke controles en andere risico’s die een negatieve invloed kunnen hebben op onze activiteiten, reputatie of financiële resultaten.”

Het bedrijf ging verder met:

“Libra heeft veel aandacht getrokken van regeringen en regelgevende instanties in meerdere rechtsgebieden en we verwachten dat dit onderzoek zal doorgaan.”

Zorgen bij toezichthouders

Facebook gelooft echter dat het Libra project mogelijk crypto-adoptie bij miljarden Facebook gebruikers zou kunnen veroorzaken en dit statement heeft voor paniek bij regelgevende instanties gezorgd.

Centrale banken, ministers en toezichthouders staan ​​in de rij om meer informatie over het project te eisen. Dit vanwege het feit dat het een bedreiging zou kunnen vormen voor fiat-valuta’s van de centrale bank en de financiële stabiliteit, en een wereldwijde weg zou kunnen bieden voor het witwassen van geld en fraude.

De G7-landen vormden eerder al een taskforce om problemen rond cryptocurrencies te onderzoeken, maar met een stalen focus op Libra. Sommigen, waaronder het hoofd van het House Financial Services Committee, hebben zelfs aangedrongen op stopzetting van het project, terwijl dergelijke zorgen worden weggenomen.

Facebook zegt verder:

“Deze wet- en regelgeving, evenals bijbehorende onderzoeken, kunnen de lancering van de Libra-valuta en de ontwikkeling van onze producten en diensten vertragen of belemmeren, onze bedrijfskosten verhogen, aanzienlijke beheertijd en aandacht vereisen, of ons bedrijf schaden.”

Andere zorgen

De eigen twijfels van het bedrijf over de levensvatbaarheid van zijn project zijn ook niet allemaal te wijten aan regelgeving. Het gaf ook aan dat het twijfelt aan de populariteit van het product, evenals het gebrek aan “significante ervaring met digitale valuta’s of blockchain-technologie.”

“Dit kan een negatieve invloed hebben op ons vermogen om deze producten en diensten met succes te ontwikkelen en op de markt te brengen.”

Facebook lijkt ook bezorgd over hun investering in het project:

“We zullen ook hogere kosten maken in verband met onze deelname aan de Libra Association en de ontwikkeling en marketing van bijbehorende producten en diensten. Deze investeringen zullen mogelijk niet succesvol zijn. Elk van deze gebeurtenissen kan een negatieve invloed hebben op ons bedrijf, onze reputatie of op onze financiële resultaten.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!