Facebook zal eerst met antwoorden moeten komen, aldus Senator Sherrod Brown

Het hoofd van de Amerikaanse centrale bank is van mening dat Facebook haar Libra cryptocurrency niet zou mogen lanceren, totdat het bedrijf aangeeft hoe het een aantal wettelijke zorgen gaat aanpakken. Dit volgens een bericht dat op woensdag 10 juli op CoinDesk geplaatst werd.

Eerst duidelijkheid

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zei het volgende op de hoorzitting die woensdag plaatsvond:

“Ik denk gewoon dat het niet door kan gaan, zonder dat er grotere tevredenheid bestaat over de manier waarop het bedrijf het witwassen van geld tegengaat.”

Hij voegde toe:

“Gegevensbescherming, consumentenprivacy, al deze zaken moeten zeer grondig en zorgvuldig worden aangepakt in een doelbewust proces dat geen sprint zal zijn naar implementatie.”

Volgens Reuters voegde Powell eraan toe dat Libra ook “veel ernstige zorgen” heeft opgeworpen rond financiële stabiliteit en consumentenbescherming. De Federal Reserve heeft blijkbaar een werkgroep opgericht om de ontwikkeling van de cryptocurrency te volgen en werkt ook samen met centrale banken in andere landen.

Powell legde uit dat sommige zorgen rond Libra voortkomen uit de grootte van Facebook en dat het “een paar miljard-plus-gebruikers heeft”.

Ik wil echte antwoorden

David Marcus, de blockchain specialist van Facebook en hoofd van Calibra, reageerde dinsdag op enkele vragen van de Senaatscommissie. Echter was Senator Sherrod Brown, plaatsvervangend lid van de commissie, niet onder de indruk van de antwoorden van Marcus en zei in een verklaring:

“Facebook kon geen antwoorden geven over Libra. Ik wil echte antwoorden tijdens de hoorzitting van volgende week en ik roep onze financiële toezichthouders op om Libra nauwlettend in de gaten te houden, om er zo voor te zorgen dat gebruikers worden beschermd.”

Bestuurslid van de Europese Centrale Bank, Benoit Coeure, gaf vorige week al aan dat financiële regelgevers snel moeten handelen om zich voor te bereiden op de stablecoin van Facebook.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!