Apple mede-oprichter, Steve Wozniak, voegt zich bij blockchain startup

Steve Wozniak (mede-oprichter van Apple) heeft zich bij de blockchain-onderneming EFFORCE gevoegd als mede-oprichter. Het bedrijf gaat het gebruik van energie efficiënter maken in Malta. Investeerders kunnen energie-efficiënte projecten over de hele wereld steunen. Dit volgens een publicatie dat op vrijdag 19 juli op CoinDesk geplaatst werd.

Wozniak legt uit dat het bedrijf voor energiebesparing wil zorgen en daarmee zal het bedrijf een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Het gebruik van de blockchain zal volgens hem zorgen dat we minder energie verbruiken, zonder dat consumenten hun gedrag hoeven aan te passen.

De onderneming is momenteel gevestigd in Malta. Het is erg aantrekkelijk voor bedrijven om vanuit Malta te werken omdat de regering vorig jaar een aantal wetten heeft doorgevoerd met betrekking tot cryptocurrencies. Als resultaat hebben de grote cryptocurrency-exchanges, zoals Binance en OKCoin, zich allemaal op Malta gevestigd.

Jacobo Visetti, de andere mede-oprichter van de onderneming, zegt dat Malta “het meest ruimdenkende land is op het gebied van nieuwe technologie.

De regering van Malta is namelijk begonnen om blockchain technologie in hun eigen administratie te implementeren. Daarnaast zijn zij een blockchain-strategie aan het ontwikkelen en willen zij de technologie gaan gebruiken bij het opslaan van academische kwalificaties en huurcontracten.

In augustus en oktober 2018 brachten wij ook al het nieuws dat Wozniak zich bij twee andere blockchain startups zou gaan voegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!