Apple oprichter betrokken bij een nieuwe crypto start-up

Apple-oprichter Steve Wozniak besprak zijn betrokkenheid bij een nieuwe crypto start-up en zijn interesse in blockchain in het algemeen in een NullTx interview eerder deze week.

Het technische wonderkind raakte geïnteresseerd in Fnadat het had geleerd over het potentieel van gedecentraliseerde ledgers en geïntrigeerd raakte door het mysterie van wie het uitvond. Daarnaast was hij ook onder de indruk van het feit dat de cryptocurrency een eindige voorraad heeft, in tegenstelling tot de Amerikaanse dollar. Terwijl ‘The Woz’ al snel een Bitcoin-evangelist werd en verklaarde dat hij hoopte dat Bitcoin de eerste wereldwijde valuta ter wereld zou worden, nam hij een verrassende kijk op blockchain – Wozniak verklaarde dat, hoewel Bitcoin waardevol was, blockchain slechts een bubbel was.

Dit is natuurlijk in tegenspraak met de vaak herhaalde opvatting dat blockchain een nuttige technologie is, maar crypto is een rage of een bubbel, aldus Wozniak. Hij gaf wel toe dat hij de ins en outs van blockchain in eerste instantie niet begrijpt, wat boekdelen spreekt over de complexe aard van de technologie gezien het feit dat de technische expertise van Wozniak hem in staat stelde een enorme rol te spelen in de ontwikkeling van de personal computer en zelfs de eerste universele afstandsbediening ter wereld uitvond.

“In eerste instantie bleef ik over blockchain horen, en ik begreep het niet. Het is niet iets dat je op een dag begrijpt. Je denkt erover na, leest er meer over en hoe het werkt, en dan zie je hoe mensen het daadwerkelijk gaan gebruiken, door het mineproces en ook de verificatie en, aha! Alles klopt,” zei Wozniak.

Twee maanden geleden tekende Wozniak parallellen tussen de begindagen van het internet en het huidige blockchain-landschap, en verklaarde dat het gehyped en experimentele karakter van de internetruimte “een bubbel was, en ik voel hetzelfde gebeuren met blockchain.” Ondanks zijn eerder genoemde opvattingen, neemt Wozniak nu de sprong en wordt hij direct zelf betrokken bij een blockchain project, iets waar veel tech-enthousiastelingen over de hele wereld waarschijnlijk veel belangstelling voor zullen hebben.

“Ik ben, binnenkort, betrokken bij mijn eerste  blockchain project. [Het wordt Equi genoemd] … Onze benadering is niet zoals een nieuwe valuta, of iets nep wanneer een evenement het in waarde doet stijgen. Het is een aandeel in een bedrijf. “

Wozniak zegt dat het bedrijf te maken heeft met grote investeerders met een succesvol track record van infrastructurele investeringen in Dubai en andere gebieden. Hij noemde Malta als een potentiële locatie voor het hoofdkantoor van de onderneming waarvan hij zei dat deze in november gelanceerd zou kunnen worden om samen te vallen met de blockchain summit die op het eiland gehouden wordt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!