Malta gaat huurcontracten op de blockchain registreren

De premier van Malta, Joseph Muscat, kondigde op zondag 23 juni aan dat elk huurcontract in Malta op de blockchain geregistreerd zal gaan worden. Dit volgens een publicatie die op maandag 24 juni op CoinDesk geplaatst werd.

De premier gaf aan dat de hervormde huurwetgeving, na een lange consultatieperiode, door het kabinet is goedgekeurd.

Het initiatief zal gaan zorgen voor veiligheid, het voorkomt knoeien met data en zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de archieven, zei Muscat. Bovendien voorkomt het gedistribueerde grootboek de mogelijkheid dat er contracten zijn waar geen data over beschikbaar is.

Hij zei het volgende:

“We zullen mensen nu de toegevoegde waarde van deze technologie laten zien door het toe te passen op iets dat ze zullen gaan gebruiken in hun dagelijkse leven.”Dit laat zien hoe de digitale transformatie hun leven zal beïnvloeden.”

Malta is al langer bezig met cryptocurrencies en staat ook in de crypto-wereld bekend als blockchain-eiland. Zo zei Joseph Muscat in oktober 2018, tijdens een algemene vergadering van de VN, al dat cryptocurrencies de onvermijdelijke toekomst van geld is.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!