Renteverlaging van de centrale bank van de VS is één van de redenen voor de Bitcoin stijging

Bestuurslid van de Deutsche Bank, Jim Reid, zei in een interview met CNBC, dat op woensdag 26 juni geplaatst werd, dat de potentiële renteverlaging door de centrale bank van de Verenigde Staten één van de redenen is voor de stijging van Bitcoin (BTC).

Reid is momenteel verantwoordelijk voor de wereldwijde fundamentele kredietstrategie bij Deutsche Bank en hij verklaarde het volgende:

“Als centrale banken zo agressief zullen zijn, worden alternatieve valuta’s wel iets aantrekkelijker.”

Reid refereerde aan de toespraak van gisteren van de voorzitter van de centrale bank van de Verenigde Staten, Jerome Powell. In deze toespraak zij hij dat de centrale bank een renteverlaging overweegt, vanwege de huidige economische onzekerheid en de inflatierisico’s. De dollar prijs daalde hierdoor ook ten opzichte van de belangrijkste fiat-valuta’s.

Ondertussen is Bitcoin door aan het stijgen en hij heeft op het moment van schrijven de $13.000,- doorbroken.

Tevens legde Reid de link tussen de stijging van de Bitcoin prijs en het nieuws dat Facebook de crypto-markt gaat betreden met hun Libra-project.

In het interview herhaalde Reid zijn negatieve houding ten opzichte van het versoepelen van praktijken door centrale banken, nadat eerder beweerd werd dat het bestaande fiat-gebaseerde valutasysteem onstabiel was en het einde naderde. In 2017 bekritiseerde Reid voortdurend het bijdrukken van geld door banken, met de waarschuwing dat dit zou kunnen leiden tot het einde van papiergeld.

Maar de Verenigde Staten zijn niet de enige die renteverlagingen willen gaan toepassen. In de afgelopen weken heeft de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, ook renteverlagingen aangekaart.

Eerder vandaag plaatsten wij al een bericht waarin aangegeven werd dat de politieke partijen, CDU en CSU, blockchain technologie willen gaan integreren in openbare diensten. Daarnaast gaven zij aan dat zij de ontwikkeling van een cryptocurrency staat ondersteunen. Deze cryptocurrency zou moeten worden gerealiseerd in de vorm van een e-euro (stablecoin). Deze cryptocurrency zal worden beheerd en gereguleerd door centrale banken en zal worden uitgegeven via commerciële banken op basis van de vraag.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!