Crypto Nieuws

Duitse politieke partijen willen blockchain integreren in openbare diensten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In Duitsland willen de politieke partijen CDU en CSU blockchain technologie integreren in openbare diensten. Dit meldde Cointelegraph Deutschland op dinsdag 25 juni.

De CDU en CSU, ook wel ‘die Union’ genoemd, vertegenwoordigen de centrumrechtse christen-democratische politieke alliantie van twee partijen in Duitsland.

In de oorspronkelijke aankondiging heeft die Union bekendgemaakt dat zij blockchain wil gaan gebruiken voor openbare-diensttaken, zoals administratieve diensten, elektronische medische dossiers, documentbescherming en registratie, etc.

Zij stelden ook voor om een nieuwe vennootschapsvorm op te richten, die moet worden gekoppeld aan een alternatief handelsregister. Het systeem moet een digitale en gecodeerde identificatie mogelijk maken. Dit zal worden gedaan door speciaal opgeleide notarissen.

Naast de plannen van die Union om administratiediensten via de blockchain te implementeren, ondersteunen zij ook de ontwikkeling van een cryptocurrency staat. De cryptocurrency zou moeten worden gerealiseerd in de vorm van een e-euro (stablecoin). Deze cryptocurrency zal worden beheerd en gereguleerd door centrale banken en zal worden uitgegeven via commerciële banken op basis van de vraag.

De Europese Centrale Bank (ECB) weigerde commentaar te geven en beweerde dat “het geen commentaar geeft op verklaringen van individuele partijen.” Een woordvoerster vertelde Dow Jones News echter dat digitale centrale bankvaluta’s geen optie voor de ECB zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN