Duitse financiële toezichthouder vraagt om normen in reactie op Libra

Het hoofd van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin) heeft andere toezichthouders opgeroepen normen te ontwikkelen in antwoord op de komende cryptocurrency van Facebook, Libra. Dit meldde Cointelegraph Deutschland op woensdag 26 juni

BaFin-voorzitter, Felix Hufeld, sprak tijdens de International Club Frankfurter Wirtschaftsjournalisten over het feit dat beleidsmakers en regelgevers niet vanaf de zijlijn toe moeten kijken als het gaat om Libra. Daarnaast liet Hufeld mogelijke regulerende maatregelen vanuit BaFin doorschemeren, maar hij gaf ook de noodzaak voor een internationaal regelgevingskader aan:

“We kunnen zeker niet alleen toekijken, we zullen hoe dan ook op passende wijze moeten reageren. Ik kan alleen maar hopen dat we erin zullen slagen om ten minste Europese, zo niet wereldwijde, basisnormen te ontwikkelen.”

Bovendien waarschuwde Hufeld voor de gevaren voor banken door goedkoop geld, en verklaarde dat een verdere verlaging van de rentetarieven de banken nog meer onder druk zou gaan zetten. Dit kan er voor zorgen dat banken hun bedrijfsmodellen samen gaan voegen of gaan wijzigen.

Deze week hebben we al meerdere reacties op onze website geplaatst, vanuit verschillende landen, over het project van Facebook. Zo gaf de centrale bank van Australië aan dat zij sceptisch zijn over de impact van de nieuwe cryptocurrency van Facebook.

Tevens hebben wij vandaag al meerdere artikelen geplaatst over blockchain in Duitsland. Zo willen de politieke partijen CDU en CSU blockchain technologie integreren in openbare diensten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!