Centrale bank van Australië is nog niet bezig met cryptocurrency van Facebook

De directeur van de Reserve Bank of Australia (RBA), Philip Lowe, uitte zich diep sceptisch over de impact van de nieuwe cryptocurrency van Facebook. Dit meldde Bloomberg op 21 juni.

Zoals bekend heeft Facebook deze week zijn plannen bekendgemaakt over het nieuwe project Libra. Een wereldwijd financieel systeem waarmee meer dan 2 miljard gebruikers dagelijkse transacties online kunnen uitvoeren.

“Er zal nog veel moeten gebeuren voordat het voorstel van Facebook iets wordt dat we altijd gebruiken. Er zijn veel regelgevingskwesties die moeten worden aangepakt en ze moeten ervoor zorgen dat er een solide businesscase is. We moeten dus voorzichtig zijn voordat we overgaan tot conclusies.”

De directeur van de RBA versterkte zijn terughoudendheid ten aanzien van het gebruik van cryptocurrencies in het algemeen, met het argument dat cryptocurrencies ‘niet van de grond zouden komen’ in Australië. De bevolking is immers al gewend aan digitale betalingen gecontroleerd door banken.

“We hebben al een zeer efficiënt elektronisch betalingssysteem waarmee iedereen binnen vijf seconden bankbetalingen kan doen aan een ander persoon, alleen maar door middel van hun mobiele telefoonnummer”, zei Lowe.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!