Bitfinex en Tether vechten de beschuldigingen aan

De exploitant van cryptocurrency exchange Bitfinex en stablecoin Tether (USDT), IFinex, is van plan om de gerechtelijke uitspraak ongeldig te laten verklaren, waarin zij beschuldigd worden van een verlies van $850 miljoen. Dit volgens een document dat op zondag 5 mei werd gepubliceerd. IFinex, die eind vorige maand onderzoek van de procureur-generaal van New York ontving, betwist nu de juridische basis van de autoriteit voor haar beschuldigingen. De exchange gebruikte, volgens de procureur-generaal, USDT reserves om hun verliezen te dichten. De advocaten van Tether bevestigde onlangs de geruchten die al tijden rondgaan omtrent Tether en hun fiat reserves. Ze gaven namelijk  aan dat slechts 74% werd ondersteund door fiat dollars en andere reserves. Nadat de beklaagden dit eerder publiekelijk hadden ontkent, namen ze een sterk geformuleerde houding aan tegen de procureur-generaal in de rechtszaal.
“Bitfinex en Tether hebben er voor gekozen het bevel van 24 april 2019 ongeldig te laten verklaren, omdat het is uitgegeven op basis van onvolledige of onjuiste feiten en de verkeerde wettelijke norm. Niets in de oppositiebladen van de procureur-generaal rechtvaardigt de beschuldigingen, die in de eerste plaats uitgevaardigd zijn, of dat deze nog steeds van toepassing zijn.”
IFinex nam ook bezwaar tegen de manier waarop de beschuldigingen ontstonden, met name omdat de Bitcoin (BTC) prijs de laatste tijd de stijgende lijn te pakken had.
“De stijgende lijn werd gestopt door deze zaak, wat resulteerde in een geschat verlies van $10 miljard in tientallen cryptocurrencies binnen één uur na de publicatie van het bevel.”
CoinMarketCap heeft sindsdien Bitcoin prijs van Bitfinex uit zijn berekeningen verwijderd, aangezien de prijs op de exchange ongeveer $300,- hoger is dan op andere exchanges. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!