Tether en Bitfinex reageren op beschuldigingen

Stablecoin exploitant Tether heeft gereageerd op beschuldigingen dat de funds werden gebruikt om een ​​verlies van $850 miljoen te dekken van Bitfinex. Tether geeft aan dat de beschuldigingen onjuist zijn en dat ze vol zitten met onjuiste informatie.

De beschuldigingen

De hoogste aanklager van New York, Letitia James, beschuldigt Tether, Bitfinex en aanverwante entiteiten van het overtreden van de wet van New York door frauduleuze activiteiten uit te voeren naar crypto-investeerders toe.

Volgens de aanklacht van de rechtbank nam de exchange honderden miljoenen dollars van de reserves van Tether op, om verliezen van investeerders te verbergen en om te verbergen dat ze de opnames van klanten niet konden verwerken.

De reactie van Tether en Bitfinex

De verklaring van Tether (ook uitgegeven door Bitfinex) gaf het volgende aan:

“De rechterlijke aanklagers van de procureur-generaal van New York zijn te kwader trouw geschreven en zitten vol met valse beweringen, waaronder de bewering van het verlies van $850 miljoen bij Crypto Capital.

Integendeel, we hebben vernomen dat deze bedragen van Crypto Capital niet verloren zijn gegaan, maar feitelijk in beslag zijn genomen en zijn veiliggesteld.

We zijn actief bezig geweest en we zijn nog steeds actief bezig om onze rechten en middelen in te zetten om deze fondsen vrij te krijgen.”

In de gezamenlijke verklaring werd beweerd dat het kantoor van de procureur-generaal van New York hun “inspanningen lijkt te ondermijnen” om de fondsen vrij te krijgen en waarschuwde dat dit uiteindelijk ten koste zou gaan van hun klanten.

Beide bedrijven drongen erop aan dat ze volledig hebben meegewerkt met openbare aanklagers en riepen het bureau van de procureur-generaal op om ‘zijn inspanningen te concentreren op het ondersteunen van de inspanningen om het geld terug te krijgen’.

De verklaring voegde hieraan het volgende toe:

“Zowel Bitfinex als Tether zijn financieel sterk.

En zowel Bitfinex als Tether doen er alles aan om te strijden tegen deze grove overschrijding door het kantoor van de procureur-generaal van New York, tegen bedrijven die goede zakelijke burgers zijn en sterke voorstanders zijn van wetshandhaving.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!