Bitfinex verplaatst ruim $90 miljoen vanuit cold-storage

De cryptocurrency-exchange, Bitfinex, heeft bijna $90 miljoen uit hun cold wallets gehaald. Dit rapporteerde The Block op vrijdag 26 april.

In de afgelopen 12 uur heeft Bitfinex grote hoeveelheden Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) van zijn cold-wallets naar onbekende adressen verplaatst, samen met kleinere hoeveelheden andere munten, zoals MakerDAO (MKR).

Bitfinex, die dezelfde eigenaar heeft als USD stablecoin Tether (USDT), heeft de reden voor de opnames niet publiekelijk toegelicht, echter is het wel toevallig dat dit gedaan is na het debacle van de afgelopen dagen.

Gisteren werd er nog een statement uitgebracht door Tether en Bitfinex, waarin ze het volgende aangaven:

“Zowel Bitfinex als Tether zijn financieel sterk. En zowel Bitfinex als Tether doen er alles aan om te strijden tegen deze grove overschrijding door het kantoor van de procureur-generaal van New York, tegen bedrijven die goede zakelijke burgers zijn en sterke voorstanders zijn van wetshandhaving.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!