Samsung investeert €2,6 miljoen in het Franse Ledger

Het nieuws rondom de Zuid-Koreaanse technologie-gigant, Samsung, blijft maar binnenstromen. Zo heeft het bedrijf onlangs €2,6 miljoen euro geïnvesteerd in het Franse crypto hardware wallet bedrijf, Ledger.

Door de investering wordt de start-up getaxeerd op ongeveer $290 miljoen. Dit meldde het Franse zakelijke magazine, Capital, op woensdag 24 april.

Een woordvoerder van Ledger bevestigde dat Samsung hen ondersteunde, echter kon hij geen verdere details bevestigen. Een vertegenwoordiger van Samsung heeft niet gereageerd op het nieuws.

De voormalige CEO en mede-oprichter van Ledger, Éric Larchevêque, bevestigde de investering maar weigerde verder commentaar te geven. Op Twitter bevestigde Larchevêque ook het nieuws, in één tweet (vertaald vanuit het Frans):

“We zullen altijd hardware-wallets nodig hebben, maar om ​​crypto revolutie en massa adoptie, op basis van persoonlijke soevereiniteit die voor iedereen toegankelijk is, op gang te brengen, zal de smartphone een centrale rol moeten gaan spelen.”

Larchevêque bekleed nu een functie als uitvoerend voorzitter bij Ledger en Pascal Gauthier is aangesteld als CEO.

Zoals eerder gemeld is Samsung druk bezig in de crypto- en blockchain-ruimte. Onlangs heeft het aangekondigd dat de Samsung S10 cryptocurrencies zou gaan ondersteunen en ze zouden werken aan een eigen blockchain op basis van Ethereum.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!