Samsung wellicht bezig met eigen blockchain en Samsung Coin

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant, Samsung, zou wellicht een eigen blockchain kunnen gaan ontwikkelen, compleet met een eigen token (Samsung Coin). Dit volgens een artikel dat op woensdag 24 april werd gepubliceerd op CoinDesk Korea.

Het project zou onderdeel zijn van de speciale blockchain-divisie van het bedrijf en zou een blockchain op basis van Ethereum (ETH) ontwikkelen.

Een anonieme bron die, naar verluidt, betrokken is bij het project vertelde CoinDesk het volgende:

“Momenteel denken we aan een private blockchain, hoewel het nog niet is bevestigd. Het zou ook in de toekomst een openbare blockchain kunnen zijn, maar ik denk dat het hybride zal zijn. Dit betekent, een combinatie van een public en private blockchain.”

De bron ging verder met:

“We verwachten dat Samsung Coin op de markt zal verschijnen, maar de richting is nog niet bepaald.”

Als het bedrijf in de toekomst een openbare blockchain ontwikkelt, kan Samsung Coin openbaar worden verhandeld op cryptocurrency-exchanges, net als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Samsung zou ook blockchain-technologie kunnen toevoegen aan zijn betaalapplicatie, Samsung Pay, echter is dit allemaal nog speculatie.

Vorige maand publiceerden wij al een artikel over het feit dat Samsung Pay, de betaalapplicatie van Samsung, cryptocurrencies zou gaan ondersteunen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!