Samsung Pay integreert cryptocurrencies en maakt het voor 10 miljoen gebruikers beschikbaar

Op 23 januari schreven wij al een bericht over het feit dat Samsung een cryptocurrency-portemonnee zou gaan integreren in de Galaxy S10. Nog voor de officiële aankondiging van Samsung, speculeerden veel mensen al dat Samsung Pay achter de spraakmakende crypto-integratie zou zitten. Nu blijkt (uit bronnen uit de branche) dat Samsung Pay, een veel gebruikte digitale betalingsapplicatie met meer dan 10 miljoen actieve gebruikers, inderdaad achter de cryptocurrency wallet van de Galaxy S10 zit. In de maart editie van Shin Donga, het oudste en meest populaire tijdschrift van Zuid-Korea, werd geschreven dat de cryptocurrency-ondersteuning van Samsung Pay het platform zal versterken. Er werd het volgende geschreven:
“In deze fase van de ontwikkeling wordt de toepassing, mits er een cryptocurrency-portefeuille wordt toegevoegd aan Samsung Pay, sterker in de markt gezet als een compleet FinTech platform. Momenteel wordt gezegd dat de wallet Ethereum (ETH) ondersteunt, maar er wordt verwacht dat op korte termijn meer cryptocurrencies zullen worden geïntegreerd.”
Volgens Donga is het gebruikersbestand van Samsung Pay met 58% gegroeid van 2017 tot 2018. Dit betekent maar liefst 6,6 miljoen gebruikers. Vanaf april 2018 registreerde Samsung Pay een transactievolume van $18 miljard en volgens sectordeskundigen zou de integratie van cryptocurrencies de algemene acceptatie kunnen aanwakkeren, vooral aan de kant van verkopers. Gezien de succesvolle strategie van Samsung (agressieve acquisities, productintroducties en de integratie van nieuwe technologieën) verwachten veel analisten in Zuid-Korea dat Samsung Pay de leiding zal nemen in de cryptocurrency-sector. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!