Voetbalclub Atletico Mineiro lanceert crypto token

Het nieuwste voetbalteam dat een eigen crypto token zal lanceren is de Braziliaanse voetbalclub Atletico Mineiro. De naam die hiervoor gebruikt gaat worden is ‘Galo Coins‘. De relatie tussen de crypto markt en voetbal is zich drastisch aan het ontwikkelen. Eerder maakte ook de Braziliaanse voetbal club Avai zijn plannen bekend voor een eigen crypto token.

Nieuwe Crypto token voor voetbalfans

Atletico Mineiro is een Braziliaanse voetbalclub opgericht op 25 maart 1908 en is daarmee een van de oudste clubs in Brazilië. De voetbalclub speelt in de Campeonato Brasileiro Série A, het eerste niveau van het Braziliaanse voetbal. Het doel van de crypto token is om fans wedstrijdkaartjes en merchandise te laten kopen. Daarnaast kunnen ze ook tal van kortingen bij de club krijgen. De Galo coins hebben dezelfde prijs als de echte Braziliaanse valuta. Fans moeten ten minste 50 Galo coins kopen, wat neer komt op ongeveer $13. De token is vergelijkbaar met het Foot Coin platform en biedt gebruikers de mogelijkheid om de Galo tokens in te wisselen voor Ethereum tokens. Andere topvoetbalclubs in Europa die op dit moment hetzelfde concept gebruiken, zijn Paris Saint Germain en Juventus. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!