Juventus krijgt nu ook een eigen Fan Token

Na Paris Saint Germain en de Braziliaanse voetbalclub Avaí, is Juventus nu ook officieel van plan om een eigen cryptotoken op de markt te brengen.

Juventus Football Club, die onlangs Cristiano Ronaldo aangetrokken heeft, gaat samen met Socios.com de “Juventus Official Fan Token” lanceren. De token zal in eerste instantie worden verspreid via een “Fan Token Offering (FTO)”, aldus een persbericht op maandag.

Juventus heeft een van de grootste internationale fansites op voetbal gebied en daarnaast hebben zij een enorme aanwezigheid op sociale media, zegt dat het de Fan Token lanceert om hun bereik verder uit te breiden en om supporters buiten Europa een meer directe ervaring te bieden.

De token, dat verhandelbaar zal zijn op het Socios-platform tegen zijn eigen $CHZ-token, zal de fans in staat stellen om te stemmen via een mobiele applicatie, waardoor “de stem van supporters kan worden gehoord en een emotionele band ontstaat tussen de Club en haar fans, “zegt de club.

De FTO staat gepland voor lancering in Q1 2019. Hoe deze FTO er precies gaat uitzien, is nog niet bekend.

Giorgio Ricci, hoofd van wereldwijde partnerschappen en bedrijfsinkomsten, zei:

“Bij de club zijn we altijd zeer zorgvuldig en proactief op het gebied van innovatie en nieuwe technologieën. We geloven dat we samen met Socios.com nieuwe kansen kunnen bieden aan onze wereldwijde fanbase om zich op een baanbrekende manier met hun favoriete club bezig te houden.”

In feite gaf Socios in de release van vandaag aan dat het hoopt in de toekomst meer voetbalclubs te ontmoeten, mogelijk zelfs 50.

“Onze ambitie is om ’s werelds grootste wereldwijde voetbalgemeenschap en marktplaats voor voetbalfans te bouwen. Dit naast onze ambitie om aan te tonen dat blockchain en cryptocurrency de vertrouwde technologie mainstream technologie is,” aldus Alexandre Dreyfus, de CEO en oprichter van het bedrijf.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!