Braziliaanse voetbalclub Avaí lanceert ICO

Nadat de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) zijn eigen ICO plannen heeft aangekondigd, volgt nu ook de Braziliaanse voetbalclub Avaí met dezelfde plannen. Woensdag meldde de club dat het een samenwerking is aangegaan met blockchain sportbedrijf SportyCo en voetbal investering platform Blackbridge Sports, om wereldwijd investeringen op te halen voor de ICO. Het doel is om $20 miljoen tijdens de ICO fase op te halen. De Braziliaanse voetbalclub meldde via het officiële persbericht dat de munt in oktober te koop zal zijn en dat de ICO begin november zal eindigen. De visie is om het gat tussen de fintech en sportindustrie te verkleinen door blockchain-technologie te gebruiken. Francisco José Battistotti, de president van de voetbalclub, gaf aan dat de ICO de voetbalclub zal helpen om wereldwijd meer voetbalfans te werven. Met deze visie kondigde hij aan dat Avaí een stabiele club zal zijn binnen de hoogste competitie van het Braziliaanse voetbal en de Copa Libertadores zal behalen. Hij voegde toe:
”We zijn enorm blij om deze samenwerking aan te gaan met SportyCo. We hopen dat onze samenwerking ook andere clubs zal inspireren om op deze manier geld in te zamelen voor sportactiviteiten”.
Volgens een rapport zal de prijs tijdens de ICO fase $1 per token zijn. Daarnaast zal het token op verschillende exchanges komen. Dit zal echter na de ICO bekend gemaakt worden. Het rapport meldde dat zodra de softcap van $8 miljoen niet bereikt wordt de kopers hun investeringen terug zullen krijgen. De hardcap staat echter op $20 miljoen. Geld dat tijdens de crowdsale opgehaald wordt zal direct naar de club gaan voor alle infrastructuur. Mede-oprichter, Marko Filej zei:
”Met deze ICO openen we een nieuwe hoofdstuk in het voetbal en de gehele sportindustrie”.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!