OKEx list maarliefst vier nieuwe stablecoins

De op twee na grootste crypto-exchange, OKEx, heeft de listing van vier stablecoins aangekondigd. Dit volgens een officiële blogpost van OKEx die op maandag 15 oktober is gepubliceerd. De vier stablecoins zijn: TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC), Gemini Dollar (GUSD) en Paxos Standard Token (PAX). De stablecoins zijn vanaf vandaag beschikbaar op de exchange.

TrueUSD

TrueUSD is de tweede stablecoin die gelanceerd werd na de lancering van Tether (USDT). TUSD wordt 1:1 gebacked door Amerikaanse dollars. TUSD is beschikbaar op Binance, Bitfinex, OKEx, Huobi en HitBTC. TrueUSD ging live in maart 2018 en is daarnaast gebaseerd op het tokenisatieplatform, TrustToken en wordt gezien als ’s werelds eerste legaal gesteunde stablecoin.

Gemini Dollar

Op 10 september keurde de New York State Department of Financial Services (NYDFS) de twee stablecoins, Gemini Dollar en Paxos Standard Token, goed. Gemini is opgericht door de Winklevoss-twins en zij hebben een eigen stablecoin geïntroduceerd. De waarde wordt gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. GUSD biedt complete transparantie over de hoeveelheid tokens er omloop zijn. Daarnaast zal een onafhankelijk accountantskantoor volledige audits uitvoeren om te garanderen dat de tokens altijd 1:1 gebacked worden door het aantal dollars dat zij in kas hebben. De blockchain zal het totale aanbod van munten verifiëren, terwijl de externe accountantsorganisatie de dollarbedragen zal verifiëren in overeenstemming met de controlewetten.

Paxos Standard Token

De op Ethereum’s blockchain-gebaseerde stablecoin Paxos Standard Token werd gelanceerd door Paxos en beschreven als een “fiduciaire en gekwalificeerde bewaarder van fondsen.” Paxos Standard Token is al goedgekeurd en zal worden gereguleerd door het New York Department of Financial Services. Paxos wordt erkend en is wettelijk goedgekeurd door de Securities and Exchanges Commission als bewaarder van consumentenfondsen en -activa.

USD Coin

De laatste stablecoin genoteerd op OKEx is de onlangs gelanceerde USD-Coin. De munt is aangekondigd door crypto-financieringsmaatschappij Circle op 26 september en beschikbaar op grote exchanges, zoals Circle’s Poloniex, Huobi, OKCoin, KuCoin, OKEx en Coinbase. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!