Goldman Sachs investeer $25 miljoen in crypto start-up

De bankgigant van de Amerika, Goldman Sachs, heeft een strategische financieringsronde van blockchain betalingsstart-up Veem geleid met een investering van $25 miljoen. Dit werd bevestigd op 27 september op de Veem website.

Over Veem

Veem maakt gebruik van blockchain om de efficiëntie van ‘kleine’ zakelijke betalingen te verhogen. bedrijven willen leveranciers, verkopers en aannemers betalen. Dit willen zij overal, op elk moment en gemakkelijk kunnen doen. Oude financiële systemen en oude technologieën maken dit bijna onmogelijk. Veem gaat het nu wel mogelijk maken. Bedrijven (groot of klein) kunnen gemakkelijke, naadloze en veilige betalingen doen via Veem. Veem wilt geldbelemmeringen voor bedrijven wegnemen. Veem gebruikt Bitcoin om de bankrekeningen van haar klanten te verbinden met leveranciers en verwerkt meer dan de helft van haar transacties met de cryptocurrency.

Investeerders

Volgens Forbes, heeft Goldman Sachs geïnvesteerd via haar Principal Strategic Investment Group. Daarnaast zal Rana Yared, een managing director van Goldman Sachs, als waarnemer zonder stemrecht in het bestuur van Veem aanwezig zal zijn. In het persbericht gaf Veem ook aan dat zij, tijdens de financieringsronde, ook deelname hebben gekregen van GV (voorheen Google Ventures), Trend Forward Capital, Extol Capital, Kleiner Perkins en Pantera Capital. Met deze laatste investeerdersronde is het bedrijf van plan om nieuwe partnerintegraties te ontwikkelen en “te vertrouwen op verhoogde automatisering, inclusief ingebouwde anti-witwaspraktijken en know-your-customer-compliance.” Er waren onlangs geruchten dat Goldman Sachs hun plannen, om een eigen cryptocurrency trading desk te starten, opgegeven had. Dit bleek achteraf niet zo te zijn en dit werd bevestigd door de CFO van Goldman Sachs, Martin Chavez.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!