Goldman Sachs stopt toch niet met crypto trading plannen

In een eerder bericht vermeldde wij dat Goldman Sachs zou gaan stoppen met hun crypto trading plannen, echter blijkt dit “Fake news” geweest te zijn volgens de CFO van Goldman Sachs, Martin Chavez.

“Ik had nooit gedacht dat ik mezelf deze term zou horen gebruiken, maar ik moet dat nieuws echt als fake news omschrijven.” Dit zei Chavez afgelopen week op TechCrunch Disrupt in San Francisco.

Onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen die bekend zijn met de zaak, had Business Insider voor het eerst gemeld dat Goldman afzag van een Bitcoin tradingdesk. Het artikel gaf echter wel aan dat Goldman zijn cryptocurrency-operatie niet volledig ging laten vallen. In plaats daarvan werd gezegd dat de bank ervoor koos om zich te concentreren op andere producten, met name een bewaarproduct, waardoor instellingen cryptobezittingen bij hun konden opslaan. Chavez zei op zijn beurt dat de planning van Goldman niet zou wijzigen en dat de bank specifiek van plan is om een ​​bitcoin-derivatenproduct te creëren dat op dezelfde manier functioneert als de cryptocurrency-futurescontracten zoals die op Chicago gevestigde beurzen CME en CBOE.

Chavez voegde er echter aan toe dat het bedrijf nog niet klaar is om de markt op te gaan met ‘fysieke Bitcoins’.

“Toen we het hadden over het verkennen van digitale bezittingen, zou het een verkenning zijn die in de loop van de tijd zou evolueren,” zei hij. “Misschien raakte iemand die aan het nadenken was over onze activiteiten hier erg enthousiast over dat we fysieke Bitcoin zouden gaan verhandelen echter zijn we nog niet zo ver”

“Fysieke bitcoin is iets enorm interessant en erg uitdagend,” voegde hij eraan toe. “Vanuit het oogpunt van bezit, zien wij nog geen institutionele bewaaroplossing voor Bitcoin, we zijn geïnteresseerd om dat te realiseren echter is het is een lange weg.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!