Goldman Sachs stopt met zijn crypto trading plannen

In mei verklaarde Goldman Sachs ‘executive Rana Yared dat de bank “had besloten dat Bitcoin geen fraude is”, aangezien het bedrijf officieel zijn plannen openbaar maakte om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Desondanks bleven de topambtenaren van het bedrijf sceptisch over digitale activa. Lloyd Blankfein, CEO van Goldman Sachs, zei ooit dat het handelen van Bitcoin niet voor hem was, maar verduidelijkte dat hij er wel voor openstaat, als de cryptocurrency “meer gevestigd” is.

De plannen van de bank om tegen eind juni 2018 een op crypto’s gefocuste afdeling te creëren, werden oorspronkelijk gerapporteerd door Bloomberg, met bronnen die beweren dat Goldman Sachs ‘de eerste grote Wall Street onderneming zou willen worden die zich op cryptocurrencies gaan focussen’.

Nu melden Business Insider-rapporten dat niet-benoemde bronnen vermelden dat de bank de prioriteit van dit project heeft verlaagd, omdat de regelgeving omtrent de cryptocurrency-industrie onduidelijk blijft. Ze zullen vele stappen moeten nemen voordat een gereguleerde bank digitale activa kan verhandelen en de meesten liggen buiten de controle van Goldman Sachs.

“Op dit moment zijn we nog niet tot een conclusie gekomen over de reikwijdte van ons digitale activa,” vertelde Goldman Sachs woordvoerder Michael DuVally aan Reuters.

De bank gaat cryptocurrency-handel echter niet volledig afwijzen. Zoals de bronnen van Business Insider beweerden, staat Goldman Sachs op het punt zich te concentreren op een bewaarproduct voor crypto, waarmee het cryptocurrency voor grote klanten kan houden en de prijs kan volgen. Dit is dus nog niet het laatste wat wij zullen horen over de Wall Street gigant.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!