Crypto markt nog enorme groeipotentie volgens Binance CEO

De eigenaar van de grote en bekende exchange Binance, Changpeng Zhao, heeft aangegeven dat crypto een groeipotentie heeft van meer dan duizendmaal in de komende jaren. Eerder deze week meldde mede Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin dat cryptocurrency zeker de ruimte heeft om keer duizend te groeien, maar dat het onrealistisch is om de prijzen keer duizend maal te zien in de toekomst.

Momenteel kent haast iedereen de blockchain-technologie en is het niets nieuws meer. Een gemiddeld opgeleide persoon heeft minimaal wel één keer gehoord van blockchain. Buterin zei: ”Er is geen kans om nog duizend keer zoveel te groeien”.

Changpeng Zhao denkt het tegenovergestelde

De cryptocurrency markt heeft in 2017 zijn grootste jaarlijkse groei tot nu toe gezien. Belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash zijn in dertig maanden tijd met zo een 30 tot 500 keer toegenomen.

Het afgelopen jaar had de markt een enorme groeisnelheid, dat dit zelfs leidde tot nieuws op de nationale televisies. Door speculaties en interesses van grote markten zoals, Japan en Zuid-Korea leidde dit uiteindelijk tot de prijs van $24.000 per bitcoin op exchanges in Zuid-Korea.

Buterin gaf aan dat het niet realistisch is om op basis van de totale markt te denken dat de waarde van de cryptomarkt zal stijgen van $200 miljard naar $200 biljoen. Wat overeenkomt met 70% van de wereldwijde welvaart van vandaag. Buterin gaf wel aan dat cryptocurrencies in de toekomst zullen overnemen als ’s wereld primaire betaalmethode.

Toch zei CZ dat de cryptocurrency markt in de toekomst zeker de mogelijkheid heeft om duizend keer te groeien. Dit komt doordat cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum reguliere adoptie naderen. Toch beweerde CZ dat de markt voor cryptocurrency op lange termijn nog steeds “absoluut” duizend maal kan groeien, omdat grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum de reguliere adoptie naderen.

Hij meldde

”Ik ben het hier nog steeds niet mee eens. Crypto zal zeker weten nog 1000x en meer groeien! Alleen al bij het behalen van de USD marktwaarde zal het 1000x over de kop gaan. En stel dat de aandelenmarkt zich ermee gaat bemoeien, die is nog zoveel groter”.

CZ verklaarde dat een stijging van x1000 in prijs gezien kan worden als een onrealistische doelstelling op basis van de traditionele marktomvang. Toch denkt hij dat de cryptocurrency markt de traditionele financiele markt kan overtreffen. Het is eigenlijk ook onmogelijke om de huidige traditionele markt te vergelijken met de potentie van een nieuw technologisch industrie.

Hoe ziet een $200 biljoen markt eruit?

Cryptocurrencies zullen bij een $200 biljoen worden gebruikt als de belangrijkste bron van betaling. Wereldwijd zullen winkeliers dit over creditcards en contant geld gebruiken. Daarnaast zullen rijke mensen enorme hoeveelheden dollars bezitten in cryptocurrencies i.p.v. buitenlandse bankrekeningen. Daarnaast zullen banken niet langer met fiat werken.

Een rendement van x1000 van de huidige prijs zal waarschijnlijk niet gebeuren. Veel beleggers geloven toch wel dat het mogelijk is, en CZ is daar een van.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!