Slechts 10% van het Ethereum-aanbod circuleert op exchanges, bereikt 8-year-low

De op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), blijft getuige zijn van een afname van het aanbod naarmate de Shanghai-upgrade dichterbij komt. Opmerkelijk genoeg is de totale voorraad van het digitale activum sinds het begin van 2023 met meer dan 66.000 ETH gedaald, waardoor het deflatoir is geworden.

Momenteel is er slechts 10,31% van de bestaande ETH op exchanges, wat het laagste niveau is sinds juli 2015, volgens de nieuwste gegevens van on-chain analytics provider Santiment die op 28 maart werd gedeeld. Bijna 90% van Ethereum staat nu niet op exchanges omdat regelgevers blijven worstelen om ETH te classificeren als een beveiliging of commodity.

Het percentage van de voorraad van Ethereum heeft nu inderdaad het laagste niveau bereikt sinds de oprichting ervan, waarbij de hoeveelheid ETH die nu in zelfbeheer wordt gehouden en weg van exchanges op het hoogste niveau staat sinds de week dat de token bijna 8 jaar geleden werd geïntroduceerd.

“Dit essentiële all-time low ratio van ETH op beurzen (10,31%) geeft vertrouwen van hodlers aan.”

De toename van zelfbeheer van Ethereum is te wijten aan een groeiende trend onder investeerders om hun tokens in persoonlijke wallets te bewaren in plaats van ze op crypto-exchanges achter te laten. Deze verandering in gedrag is gestimuleerd door toenemende zorgen over de veiligheid van exchanges zoals FTX en de noodzaak voor investeerders om volledige controle te hebben over hun activa.

De trend wordt ook gedreven door de opkomst van gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen gebouwd op de Ethereum blockchain. DeFi-protocollen stellen gebruikers in staat om cryptocurrencies uit te lenen, te lenen en te verhandelen zonder tussenpersonen zoals banken. Dit heeft geleid tot een sterke vraag naar Ethereum omdat investeerders willen deelnemen aan deze innovatieve nieuwe financiële instrumenten.

Daarom beginnen veel investeerders naar Ethereum te kijken als een potentieel langetermijn-beleggingsinstrument, net als Bitcoin (BTC). Dit blijkt uit het groeiende vertrouwen van holders, die hun Ether op de lange termijn vasthouden in plaats van het te verhandelen op cryptocurrency-exchanges.

Naast de toename van zelfbeheer, geeft het lage percentage ETH op beurzen een significante koop trend aan. De voortdurende accumulatie van Ethereum door holders resulteert in een afname van het aanbod op beurzen, wat op zijn beurt de prijs van de cryptocurrency doet stijgen.

Deze trend zal waarschijnlijk aanhouden zolang investeerders hun tokens blijven bewaren in zelfbeheer; tegelijkertijd zal Ethereum waarschijnlijk blijven evolueren en nieuwe gebruiksmogelijkheden ontwikkelen. Op dit moment wordt ETH verhandeld op $1.721 met een daling van ruim 2% in de afgelopen 24 uur, met een totale marktkapitalisatie van $211 miljard.