Ethereum koers

Ethereum zal deflatoire worden na The Merge

Ethereum zal na de fusie een deflatoire cryptocurrency worden, met een verwachting van een vermindering van 90% in de ETH-uitgifte. Sinds de implementatie van EIP-1559 in augustus vorig jaar, zijn er meer dan 2,6 miljoen ETH geburnd, aldus het on-chain-platform OKLink. Op het moment van schrijven is de geburnde ETH meer dan $8,5 miljard waard. Daarnaast is de jaarlijkse inflatie van Ethereum sinds de implementatie van EIP-1559 met meer dan 50% gedaald.

Whales zijn momenteel bovendien bezig met het verkopen van hun ETH vanwege de verwachting van het deflatoire karakter van Ethereum na The Merge. De non-exchange whales lijken hun ETH-bezit te verkopen terwijl het aanbod van ETH op de exchanges in augustus in toegenomen. De whales zullen dus na de fusie bearish zijn op de prijs van ETH. De deflatoire Ethereum-prijs na de fusie en de $2 miljard aan opties die op 30 september aflopen, dwingen whales en handelaren om hun ETH-bezit te verkopen.

Er vonden op 26 augustus twee belangrijke gebeurtenissen plaats op de crypto-markt. De maandelijkse opties liepen namelijk af en er was een agressieve toespraak van de voorzitter van de Fed, Jerome Powell. Powell herbevestigde de agressieve houding van de Fed met betrekking tot het verhogen van de rente in de komende maanden. De belangrijkste reden van de dip van de crypto-markt was echter de expiratie van de maandelijkse opties.

Ethereum zag op 26 augustus $1,27 miljard aan opties aflopen. De prijs zakte onder het niveau van $1.600, waardoor handelaren werden geliquideerd. Nu zal de volgende afloop van ETH-opties waarschijnlijk meer liquidaties registreren, aangezien $2 miljard na de fusie afloopt. Ook ligt de prijs al onder de maximale pijnprijs van $1.600.

In de afgelopen 24 uur is de prijs van Ethereum met bijna 3% gedaald. De prijs van ETH getuigt namelijk van een sterke verkoopdruk onder de $1.600. Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld voor een prijs van $1.449.

De Ethereum Merge zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op 15 september. Het Ethereum-netwerk heeft een gemiddelde hash-snelheid van 872,2 TH/s nodig om de TTD van 58750000000000000000000 op 15 september te bereiken. Volgens OKLink’s “Ethereum The Merge Countdown”-gegevens, is de huidige hash-snelheid is 876 TH/s.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN