Ethereum-ontwikkelaars duwen Shanghai-upgrade naar april

Ethereum-ontwikkelaars hebben onlangs aangekondigd dat de langverwachte hard fork, beter bekend als de Shanghai-upgrade, met ongeveer twee weken uitgesteld zal worden.

De vertraging werd aangekondigd tijdens een Ethereum-ontwikkelaarsbijeenkomst op 2 maart. Tijdens de bijeenkomst kwamen kernontwikkelaars tot het besluit dat de hard fork ongeveer twee weken na de lancering van het Goerli-testnet zou plaatsvinden, die gepland staat voor 14 maart. Het Goerli-testnet zal de laatste generale repetitie zijn voor de Shanghai hard fork voordat het wordt uitgerold op het mainnet. Zo gaf Ethereum-kernontwikkelaar en projectcoördinator, Tim Beiko, het volgende aan:

“Voor mainnet willen we mensen meestal minstens twee weken na de aankondiging geven. Dus stel je voor dat Goerli op de 14e gebeurt, alles gaat goed, op de 16e zijn we het eens om verder te gaan met mainnet – dus ik denk dat het op zijn vroegst de eerste week van april zal zijn.”

Beiko merkte in een Twitter-thread op 2 maart op dat ze het niet expliciet eens waren met een mainnet-datum, maar dat ze “waarschijnlijk” een datum zullen prikken tijdens de volgende ontwikkelaarsbijeenkomst op 16 maart, “ervan uitgaande dat alles goed gaat op Goerli.”

De langverwachte upgrade maakt de gefaseerde terugtrekking van Ethereum uit de Beacon Chain mogelijk. Om de netwerkstabiliteit en -beveiliging te behouden, zullen ETH-opnames dynamisch zijn en afhankelijk van hoeveel validators er op dat moment vertrekken. Validators moeten een proces in twee fasen ondergaan met een exit-wachtrij en een opnameperiode, zodat het geleidelijk in de loop van de tijd zal gebeuren.

Er zijn momenteel 17,1 miljoen ETH ingezet op de Beacon Chain, wat iets meer dan 14% van het totale aanbod vertegenwoordigt. Tegen de huidige activaprijzen wordt het geschat op ongeveer $28 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!