Ali Martinez voorspelt altseason en geeft update over DOGE en SOL

De crypto-analist Ali Martinez voorspelt dat het moment waarop altcoins beter zullen presteren dan Bitcoin (BTC) snel nadert, waarbij Dogecoin (DOGE) mogelijk een van de grootste begunstigden zal zijn.

Martinez deelde met zijn 71.900 volgers op het platform X dat de dominantie van Bitcoin – een maatstaf die de marktkapitalisatie van BTC vergelijkt met de rest van de crypto-markt – zich aan het einde van een stijgende wig bevindt. Dit wordt doorgaans als een negatief signaal gezien als de prijs onder de ondersteuningslijn breekt.

Daarnaast wijst hij erop dat de OTHERS-grafiek, die de prestaties van alle crypto-activa behalve stablecoins en de top 10 munten bijhoudt, nu uit een dalende wig uitbreekt. Deze grafiek wordt vaak gebruikt om de prestaties van altcoins te volgen. Volgens Martinez wordt het steeds spannender:

Ali Martinez / X

“De dominantie van Bitcoin lijkt te gaan dalen vanuit een stijgende wig, terwijl de altcoin-marktkapitalisatie aan het uitbreken is uit een dalende wig. Altcoin season komt eraan!”

Op het moment van schrijven is de OTHERS-index gewaardeerd op $212,494 miljard, wat boven de weerstandslijn van het patroon ligt.

Als het gaat om Dogecoin, de grootste memecoin qua marktkapitalisatie, verwacht Martinez dat DOGE zich klaarmaakt voor een koersstijging. Hij merkt op dat de relatieve sterkte-index (RSI), een indicator die het momentum van een asset meet, binnenkort zou kunnen draaien, wat een positief signaal is voor een koersdoorbraak.

Ali Martinez / X

“Dogecoin staat op het punt om uit te breken! Eén van de voorwaarden is al vervuld: de RSI heeft de dalende trend op de dagelijkse grafiek doorbroken. Nu moet DOGE nog door de weerstand van $0,11 heen breken!”

Op het moment van schrijven staat de prijs van DOGE op $0,107. Wat betreft Solana (SOL) waarschuwt Martinez dat de munt, een concurrent van Ethereum (ETH), het risico loopt op een forse correctie van 40% naar $85, als het er niet in slaagt om boven de $154 te breken.

“Solana moet snel door de $154 heen breken, anders dreigt een terugval naar $85 als volgende belangrijke steun.”

Op het moment van schrijven staat Solana op $146,49.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!