Deze altcoin kan beter gaan presteren dan Solana, aldus Santiment

Avalanche (AVAX) en Solana (SOL) hebben vandaag elk een stijging van meer dan 7% in hun prijzen gezien, wat duidt op een groeiend vertrouwen van investeerders in deze cryptocurrencies. Hoewel de bredere marktstijging deze trend heeft ondersteund, hebben specifieke factoren bijgedragen aan de winsten van beide munten.

Solana heeft een opmerkelijke prijsstijging doorgemaakt, grotendeels gedreven door nieuwe ontwikkelingen rondom ETF’s, terwijl AVAX een meer bescheiden maar veelbelovende groei heeft laten zien. Experts voorspellen dat AVAX binnenkort mogelijk beter kan presteren dan Solana.

De recente prijsstijging van Solana komt vooral door de aankondiging van VanEck, het eerste Amerikaanse bedrijf dat een aanvraag heeft ingediend voor een Solana ETF bij de SEC. Deze aankondiging heeft veel optimisme gewekt bij handelaren en analisten.

Daarnaast voorspelde Bloomberg-analist James Seyffart dat de Solana ETF mogelijk in 2025 wordt goedgekeurd, wat het enthousiasme verder aanwakkerde en leidde tot een sterke toename van investeerdersinteresse en prijsstijgingen. Deze opwinding toont aan hoe krachtig marktsentiment en speculatie kunnen zijn in het beïnvloeden van prijsbewegingen.

Aan de andere kant heeft Avalanche investeerders aangetrokken om redenen die verder gaan dan onmiddellijke ETF-speculatie. Onlangs heeft marktkenner Quinten AVAX genoemd als een van de cryptocurrencies die waarschijnlijk tegen 2025 ETF-goedkeuring zullen krijgen.

Samen met Solana en Chainlink (LINK) werd AVAX geprezen om zijn sterke potentieel, wat positief sentiment opwekte bij investeerders die op lange termijn winst verwachten van mogelijke ETF-goedkeuringen. Santiment, een prominent analysebedrijf, biedt echter een ander perspectief op de prijsstijgingen van de twee cryptocurrencies.

Santiment suggereert dat de huidige stijging van Solana wordt gedreven door een Fear of Missing Out (FOMO) onder handelaren, wat mogelijk geen duurzame groei zal ondersteunen. Daarentegen heeft de rustige rally van Avalanche, die nog niet veel aandacht heeft gekregen van de bredere markt, mogelijk meer ruimte om gestaag te groeien. Dit verschil kan belangrijk zijn voor investeerders die overwegen in welk activum ze willen investeren naarmate de markt evolueert.

De ontwikkelingen rond de Solana ETF hebben aangetoond welke diepe impact institutionele interesse en regelgevende mijlpalen kunnen hebben op cryptocurrency prijzen. Alleen al de aanvraag door VanEck veroorzaakte een merkbare stijging in de prijs van Solana, wat de gevoeligheid van de markt voor regelgevende vooruitgang en investeerders-sentiment aantoont.

Aan de andere kant suggereert de bescheiden maar gestage prijsstijging van AVAX een andere dynamiek. De vooruitgang van AVAX, enigszins over het hoofd gezien door de mainstream cryptocurrency gemeenschap, kan duiden op een duurzamer groeipatroon. Zoals opgemerkt door Santiment, kan het gebrek aan directe hype rond AVAX in zijn voordeel werken, waardoor een meer organische rally mogelijk langer kan aanhouden dan de FOMO-gedreven stijging van Solana.

Daarnaast waarschuwde Santiment voor marktfluctuaties die beïnvloed worden door lopende juridische geschillen, zoals de rechtszaak van Coinbase tegen de SEC en FDIC over documentbeperkingen. Deze bredere marktomstandigheden en juridische onzekerheden kunnen zowel Solana als AVAX beïnvloeden, waardoor het belangrijk is deze factoren zorgvuldig te monitoren voor potentiële investeerders.

Ondertussen was de prijs van AVAX tijdens het schrijven met 8,13% gestegen en werd verhandeld tegen $27,96, na een 24-uur hoogtepunt van $28,29 te hebben bereikt. Aan de andere kant sprong de prijs van Solana met 7,12% naar $145,35, terwijl het handelsvolume met 122% omhoog schoot naar $3,15 miljard. De crypto heeft de afgelopen 24 uur de $150-grens overschreden.

Verder toonden gegevens van CoinGlass aan dat de Avalanche Futures Open Interest met bijna 5% was gestegen ten opzichte van gisteren, terwijl de Open Interest van Solana met ongeveer 7% was gestegen naar $2 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!