VanEck dient officiële aanvraag in voor Solana ETF

De in New York gevestigde beleggingsonderneming VanEck heeft officieel een voorstel ingediend om een ​​spot Solana exchange-traded fund (ETF) te lanceren. Hierdoor krijgen beleggers de mogelijkheid om via de VanEck Solana Trust rechtstreeks in Solana (SOL) te investeren.

De aandelen zullen elke dag worden gewaardeerd op basis van prijzen van handelsplatformen die door MarketVector zijn geselecteerd. Beleggers kunnen via gewone beleggingsrekeningen investeren in Solana zonder de cryptocurrency zelf te hoeven beheren of opslaan. Dit vermindert de risico’s die gepaard gaan met het rechtstreeks bezitten van het token. 

Trend naar ETF’s versterkt door goedkeuringen van SEC

Deze indiening volgt op de eerdere goedkeuring in januari door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van Bitcoin ETF’s. De toezichthouder is ook van plan om binnenkort verschillende spot Ethereum ETF’s volledig goed te keuren, waaronder één van VanEck.

VanEck CEO Jan van Eck zei onlangs dat deze veranderingen een significante verschuiving vertegenwoordigen in de houding van de toezichthouder ten aanzien van cryptocurrency ETF’s.

De goedkeuring door de SEC van BItcoin en Ethereum ETF’s heeft experts in de sector doen speculeren over de mogelijkheid van meer altcoin ETF’s. Nate Geraci, president van The ETF Store, beschreef de poging van VanEck om een ​​op Solana gebaseerde ETF te lanceren als ‘slim’. Daarnaast voegde hij eraan toe dat er geen reden is om het proces niet op gang te brengen.

James Seyffart van Bloomberg denkt dat de goedkeuring van een Solana ETF misschien pas in 2025 zal gebeuren. Toch denkt de analist dat het interessant zal zijn om te zien of de concurrenten van VanEck dit voorbeeld zullen volgen met vergelijkbare aanvragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!