Donald Trump gaat spreken op Bitcoin 2024-conventie in Nashville

In een opmerkelijke ontwikkeling is er naar buiten gekomen dat Donald Trump in gesprek is om volgende maand op de Bitcoin 2024-conventie in Nashville te verschijnen. Volgens door Axios geciteerde bronnen maakt deze potentiële betrokkenheid deel uit van de geleidelijke draai van Trump naar het ondersteunen van de cryptocurrency-sector.

Van criticus tot pleitbezorger

In een dramatische transformatie is Trump veranderd van een vocale criticus van cryptocurrencies naar een pleitbezorger. In mei 2018 gaf Trump de toenmalige minister van Financiën, Steven Mnuchin, de opdracht om Bitcoin (BTC) aan banden te leggen, daarbij verwijzend naar zorgen over fraude. Drie jaar later was zijn standpunt nog steeds afwijzend toen hij digitale activa bestempelde als “een ramp die nog moet gebeuren”. Toch is hij de laatste tijd flink teruggekomen op zijn voormalige standpunt.

Het campagnetraject en crypto-acceptatie

De verandering van gedachten van Trump lijkt in lijn te zijn met zijn strategische doelen voor de presidentsverkiezingen van 2024. Zijn campagne heeft met name cryptocurrencies omarmd en donaties in Bitcoin geaccepteerd. De campagne heeft naar verluidt $2 miljoen aan Bitcoin ontvangen van de oprichters van de cryptobeurs Gemini, Tyler en Cameron Winklevoss. De proactieve stappen van Trump om in contact te komen met de cryptogemeenschap duiden op een berekende zet om zich te onderscheiden van de voorzichtigere benadering van digitale activa door de huidige regering.

Lancering van NFT’s en beloften voor aan de crypto-gemeenschap

In december 2022 lanceerde Trump een reeks non-fungibele tokens (NFT’s) op het op Ethereum gebaseerde platform OpenSea, een actie die zijn groeiende acceptatie van digitale activa onderstreept. Hij heeft ook zijn intentie uitgesproken om “de crypto-president” te worden, waarbij hij belooft een einde te maken aan wat hij “Joe Biden’s oorlog tegen crypto” noemt. Dergelijke proclamaties weerspiegelen zijn inspanningen om grip te krijgen onder liefhebbers van cryptocurrency.

Spraakmakende evenementensprekers

De Bitcoin 2024-conventie, gepland voor 25-27 juli, zal naar verwachting spraakmakende sprekers aantrekken, waaronder collega-presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., voormalig Republikeinse primaire mededinger Vivek Ramaswamy, en klokkenluider Edward Snowden. De opname van dergelijke gediversifieerde stemmen duidt op de groeiende invloed en legitimatie van cryptocurrencies in reguliere discussies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!