Donald Trump belooft crypto een veilige toekomst de VS

Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn beleid ter bescherming van cryptovaluta versterkt door te verklaren dat hij een gezond crypto-ecosysteem in de Verenigde Staten zal bevorderen. Tijdens zijn toespraak in Washington D.C. op zaterdag 25 mei, zei Trump dat hij alle maatregelen zou nemen om de toekomst van crypto veilig te stellen. Deze ontwikkeling komt binnen een week nadat de voormalige Amerikaanse president de acceptatie van crypto-donaties aankondigde.

Donald Trump belooft het crypto-ecosysteem te beschermen

Tijdens zijn toespraak op zaterdag zegde Donald Trump toe ervoor te zorgen dat Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies een integraal onderdeel blijven van het financiële landschap van de VS. Hij benadrukte zijn steun voor het recht op zelfbewaring en verklaarde: “Ik zal het recht op zelfbewaring ondersteunen.”

Trump nam ook een ferm standpunt in tegen senator Elizabeth Warren en haar reguleringspogingen, door te verklaren: “Ik zal Elizabeth Warren en haar handlangers weghouden van jullie Bitcoin.” Verder verzekerde hij zijn aanhangers dat hij nooit de creatie van een digitale centralebankmunt zou toestaan.

Hoewel de Federal Reserve heeft gespeeld met het idee van de digitale dollar, is er tot nu toe weinig vooruitgang geboekt in dit opzicht. Veel crypto-marktenthusiasten hebben het idee van een CBDC afgewezen, aangezien het indruist tegen de gedecentraliseerde aard van Bitcoin. Het lijkt erop dat presidentskandidaat Trump de juiste snaar raakt om crypto-enthousiasten te beïnvloeden.

Levenslange gevangenisstraf voor Silk Road-oprichter vervalt

Voormalig president Donald Trump kondigde aan dat hij de levenslange gevangenisstraf van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht zou omzetten naar tijd geserveerd als hij herkozen wordt. In een recente verklaring uitte Trump zijn positieve houding en steun voor de cryptocurrency-industrie, door te stellen:

“Ik sta zeer positief en open tegenover cryptocurrency-bedrijven, en alles wat gerelateerd is aan deze nieuwe en bloeiende industrie. Ons land moet de leider zijn op dit gebied. Er is geen tweede plaats.”

Trump bekritiseerde vervolgens ook de aanpak van president Joe Biden met betrekking tot de cryptocurrency-sector, en beweerde:

“President Joe Biden wil dat [de cryptocurrency-industrie] een langzame en pijnlijke dood sterft. Dat zal nooit gebeuren onder mijn leiding!”

Deze verklaring onderstreept Trumps toewijding om groei en innovatie in de Amerikaanse cryptocurrency-markt te bevorderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!