Donald Trump lanceert nieuwe NFT-collectie, genaamd Mugshot Edition.

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft opnieuw de aandacht getrokken met zijn nieuwste non-fungible token (NFT)-collectie, de “Mugshot Edition”. Deze digitale handelskaart markeert de derde keer dat de voormalige president zich in de wereld van NFT’s begeeft.

Ondanks zijn controversiële politieke status als oppositie tegen de Democratische Partij, koos Trump ervoor om het moment van zijn arrestatie in augustus van dit jaar te digitaliseren. De collectie bevat 47 unieke kaarten, bekend als “Trumps Cards,” die elk te koop zijn voor $99. Wat deze editie echter echt uniek maakt, is dat kopers die alle 47 kaarten aanschaffen, een stuk van het pak ontvangen dat Trump droeg op de dag van zijn arrestatie. In een video op Truth Social, legde Trump uit:

“Het was een geweldig pak, geloof me, echt een goed pak. Het is allemaal aan flarden gesneden, en je krijgt er een stuk van.”

Naast het materiële aandenken trakteert Trump ook de eigenaars van de complete collectie op een exclusief diner in de Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Florida.

In tegenstelling tot traditionele NFT-collecties, waarbij de makers vaak aanzienlijke winsten behalen, lijkt de economische prikkel voor de Mugshot Edition bescheiden. Als alle kaarten worden verkocht, zou de opbrengst slechts ongeveer $4.653 bedragen, wat niet genoeg is om de houders een groots diner te bieden. Dit benadrukt de strategie achter de NFT-push als meer een publiciteitsstunt voor Trump dan een puur winstgevend initiatief.

Historisch gezien hebben zowel Donald Trump als zijn vrouw, Melania Trump, een voorliefde voor het uitbrengen van NFT-collecties. Eerdere collecties van de voormalige president waren binnen enkele uren uitverkocht, een trend die naar verwachting zal worden voortgezet met de Mugshot Edition.

De NFTs van de Mugshot Edition werden gecreëerd door NFT INT LLC, met een licentie om de afbeelding van de voormalige president te gebruiken. Het opmerkelijke aspect van deze collectie is dat sommige fysieke items die eraan zijn gekoppeld, handtekeningen van Trump dragen.

Terwijl de Mugshot Edition een boeiende toevoeging is aan Trump’s NFT-portfolio, blijft het de vraag of deze stap meer dan een slimme publiciteitszet is in plaats van een serieuze financiële onderneming. De wereld wacht af om te zien hoe deze nieuwe NFT-collectie zich zal ontwikkelen en of het opnieuw records zal breken, zoals zijn eerdere inspanningen op dit gebied.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!