QCP Capital verwacht ‘vuurwerk’ rond Amerikaanse verkiezingen

Ondanks verschillende bullish indicatoren, waaronder een aanzienlijke aankoop van Bitcoin (BTC) door Microstrategy en optimistische projecties door opvallende figuren, blijft de prijsactie van Bitcoin onderdrukt. Marktanalisten van QCP Capital hebben licht geworpen op de onderliggende factoren die bijdragen aan deze paradox.

Bullish signalen botsen met marktrealiteiten

In hun marktcommentaar noemden QCP Capital hoe Microstrategy zijn BTC-bezit uitbreidde door 11.931 Bitcoins aan te schaffen, wat wijst op een sterk vertrouwen in de toekomst van het crypto-activum. De analisten vermeldden verder dat de aankoop samenviel met positieve sentimenten van invloedrijke stemmen zoals Arthur Hayes en Michael Dell, wat een bullish vooruitzicht voedde.

Echter, de verwachte stijging van de BTC-waarde heeft nog niet plaatsgevonden, met prijzen die onder de $64.000 range duiken. Ondanks deze optimistische aankopen heeft de feitelijke prijsbeweging van bitcoin veel beleggers verbaasd. QCP zegt dat de anomalie grotendeels toegeschreven kan worden aan verhoogde verkoopdruk van miners die kampen met hogere break-even kosten na de recente halvering.

“De markt is ook geschrokken door het verschijnen van een nieuwe grote voorraad. De Duitse overheid heeft naar verluidt ongeveer 3.000 BTC in de afgelopen dagen verkocht met nog 47.000 te gaan,” aldus de analisten.

Vooruitkijkend voorspellen de marktstrategen van QCP een volatiele markt op korte termijn met mogelijk stabilisatie en significante bullish trends dichter naar het einde van het jaar. Het bedrijf merkte een patroon op in handelsgedragingen, met een afname van kortetermijnopties en een scherpe toename van opties van september tot december. Deze strategie suggereert een conservatieve kortetermijnuitzicht maar een agressieve houding naarmate het jaar vordert, waarschijnlijk beïnvloed door de aankomende Amerikaanse verkiezingen.

“[Volatiliteiten] prijzen een zomerconsolidatie en vuurwerk in rond de Amerikaanse verkiezingen,” concludeerden de analisten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!