MicroStrategy koopt 11.931 BTC, terwijl analist stijging naar $161.000 voorspelt

Hoewel de Bitcoin koers momenteel vrij onzeker, kondigde het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy donderdag de aankoop aan van nog eens 11.931 BTC ter waarde van ongeveer $786,0 miljoen, waarmee het zijn positie als belangrijke institutionele houder van het digitale activum verder verstevigt.

De voorzitter en medeoprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, onthulde de nieuwste aanwinst in een post op sociale media. Het bedrijf kocht tussen 27 april en 19 juni 11.931 Bitcoin, waarbij gebruik werd gemaakt van de opbrengsten van converteerbare bankbiljetten en overtollig contant geld tegen een gemiddelde prijs van $65.883 per Bitcoin.

Met name de recente aankopen hebben de totale Bitcoin-bezit van MicroStrategy vergroot tot een indrukwekkende 226.331 BTC, verworven voor een totaalbedrag van $8,3 miljard, momenteel gewaardeerd op ongeveer $14,9 miljard.

De recente aankoop door MicroStrategy komt op een moment dat het marktsentiment ten opzichte van Bitcoin gemengd is. Marktinformatieplatform Santiment meldt dat de gemeenschap “voornamelijk angstig” of ongeïnteresseerd is, aangezien de prijs van Bitcoin tussen de $64.000 en $65.000 schommelt.

BTC’s cyclustop bereikt nieuwe hoogten

Santiment suggereert echter dat de vermoeidheid van BTC-handelaren, gecombineerd met de accumulatie van whales, zoals geïllustreerd door de nieuwste acquisitie van MicroStrategy, vaak leidt tot prijsstijgingen “die het geduld belonen”, zoals te zien is in de afbeelding hieronder.

Ondanks het huidige gemengde sentiment in de markt voorspellen de meeste experts en analisten een cyclustop voor Bitcoin die verder gaat dan de huidige recordhoogtes. Marktanalist Crypto Con gebruikte onlangs Fibonacci-retracements om conservatieve en minder conservatieve potentiële cyclustopdoelen te voorspellen.

Volgens de analyse van Crypto Con is het .618 Fibonacci-retracementniveau betrouwbaar gebleken voor eerdere Bitcoin-cyclustoppen. Uitbreidingsniveaus kunnen worden afgeleid door terug te gaan van de onderkant van de cyclus naar de bovenkant van de eerste zet. De cyclustoppen van 2013 en 2017 werden voorspeld op 4,618, terwijl de top van 2021 op het niveau van 5,618 werd voorspeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!