Synthetix stablecoin daalt onder de dollarprijs

Volgens de huidige marktprijzen is de Synthetix USD (SUSD) stablecoin gedaald van de beoogde $1 pariteit. Grafieken tonen aan dat de token een dieptepunt bereikte van $0,915 en nu wordt verhandeld tegen $0,958 per eenheid, om 8 uur EDT op vrijdag.

SUSD Stablecoin daalt naar $0,915

Een andere stablecoin ondervindt problemen bij het handhaven van zijn 1:1 pariteit met de Amerikaanse dollar. De Synthetix USD (SUSD), uitgegeven door Synthetix, is afgeweken van zijn streefwaarde. Deze daling wordt toegeschreven aan aanzienlijke verkopen van SUSD op gedecentraliseerde beurzen (dex-platforms). Sommige gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms onderzoeken manieren om risico’s die samenhangen met SUSD te beperken. Chaos Labs waarschuwde bijvoorbeeld de Aave-gemeenschap en gaf aanbevelingen voor risicobeperking.

Chaos Labs heeft ook de mogelijke oorzaken van het SUSD-incident gedetailleerd beschreven. In de post werd verder uitgelegd dat SUSD op 16 mei 2024 zijn peiling verloor en een dieptepunt bereikte van $0,915 ten opzichte van USDC. De samenvatting merkte op dat de de-pegging werd veroorzaakt door een significante SBTC/WBTC-liquidity provider die fondsen introk, gebruikmakend van Synthetix’s spot synth-verlossing om SUSD te verkrijgen en vervolgens de SUSD in de betreffende Curve pool te verkopen. SUSD is hersteld van $0,915 maar heeft de $0,96 niet overschreden.

Waarschuwingen over SUSD bestaan al een tijdje. In februari gaf de onafhankelijke non-profitorganisatie voor stablecoin-beoordelingen Bluechip de stablecoin van Synthetix een “F-grade”. SUSD werd ook op de “Red Flag List” van de organisatie geplaatst, wat een sterke aanbeveling inhoudt om de SUSD-token niet te gebruiken. SUSD voegt zich bij tal van stablecoins die moeite hebben gehad om hun beoogde waarde van $1 te handhaven. Sommige, zoals Terra’s UST, zijn volledig mislukt, terwijl andere, zoals TUSD en USDD, kleine tegenslagen hebben ervaren maar erin zijn geslaagd hun $1-prijs te herwinnen. Om 10:10 uur EDT op vrijdag is SUSD erin geslaagd om te stijgen naar $0,968 per munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!