Bitcoin versterkt bullish beweging met $222 miljoen instroom in ETF’s

De Bitcoin (BTC)-prijs heeft zijn bullish beweging vandaag voortgezet en passeerde het korte tijd de grens van $67.000 in de afgelopen 24 uur, terwijl beleggers zich lijken te hebben gericht op de crypto. Ondertussen schrijven veel marktdeskundigen de huidige stijging van de BTC-prijs ook toe aan de opmerkelijke instroom van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF. Laten we eens nader kijken naar de instromen die recentelijk door de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF zijn genoteerd.

Amerikaanse Bitcoin ETF noteert $222 miljoen instroom

De Bitcoin-prijs heeft sinds vorig jaar aanzienlijke tractie gekregen, zoals blijkt uit een rally van meer dan 145% in de afgelopen 12 maanden. Met name de hype en de goedkeuring van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF lijken het vertrouwen in de cryptocurrency-sector tot nu toe dit jaar te hebben versterkt.

Hoewel de Bitcoin-prijs de laatste tijd volatiele handel heeft gekend, voornamelijk vanwege de afkoelende fondsstromen van de Bitcoin ETF’s, is het scenario deze week veranderd, zoals blijkt uit de aanzienlijke instromen in de beleggingsinstrumenten.

Volgens recente gegevens van Farside Investors hebben de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s een gecombineerde instroom van $221,5 miljoen genoteerd. Opvallend was dat Fidelity’s FBTC bovenaan de lijst stond met een instroom van $99,4 miljoen. Aan de andere kant noteerde de Grayscale GBTC ook een instroom van $31,6 miljoen, wat het vertrouwen van de beleggers versterkte.

Opvallend is dat deze week de totale instroom in het beleggingsinstrument $948,3 miljoen bedroeg, wat het vertrouwen van de beleggers in de crypto weerspiegelt.

Marktreactie als prijs stijgt

In een recente post op X benadrukte Bloomberg Senior ETF-analist Eric Balchunas de veerkracht van Bitcoin ETF’s, waarbij hij wees op een substantiële instroom in de afgelopen twee weken. Balchunas benadrukte dat deze instromen de negatieve stromen in april compenseerden, waardoor de netto waarde weer op ongeveer “+$12,3 miljard” sinds hun lancering kwam.

Hij benadrukte echter het belang van dit cijfer, aangezien het zowel instromen als uitstromen omvat, die gebruikelijk zijn bij ETF-handel. Bovendien adviseerde Balchunas om niet emotioneel te reageren op deze schommelingen en stelde hij dat de vooruitzichten op lange termijn positief blijven. Daarnaast merkte hij ook op dat de Bitcoin ETF-stroombedragen, in verhouding tot het beheerd vermogen (AUM), relatief klein zijn, wat stabiliteit op de markt aangeeft.

Ondertussen steeg de Bitcoin-prijs met 1,35% en werd verhandeld op $66.977,71, terwijl het handelsvolume met 15,50% daalde tot $25,81 miljard. Opmerkelijk is dat de crypto een hoogtepunt van $67.459,46 heeft bereikt in de afgelopen 24 uur, terwijl het een jaar-op-jaar winst van ongeveer 146% noteerde op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!