Bitcoin stijgt naar $67.000, $120M in crypto posities geliquideerd

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft op vrijdag de grens van $67.000 overschreden en bereikte een piek van $67.482 per eenheid, de hoogste waarde sinds eind april. Deze stijging heeft geleid tot de liquidatie van bijna $45 miljoen aan leveraged Bitcoin shortposities in de afgelopen dag.

$120M in crypto posities geliquideerd

Bitcoin shortposities blijven worden geëlimineerd. In wezen stelt een shortpositie in Bitcoin-derivaten beleggers in staat hun potentiële winsten bij een prijsdaling te vergroten. Als de prijs in de tegenovergestelde richting beweegt, lopen deze posities het risico te worden geliquideerd.

Vandaag zijn 41.829 handelaren weggevaagd doordat $120,07 miljoen aan posities werd geëlimineerd. Van deze posities waren $80,65 miljoen short bets en $39,42 miljoen long bets die wedden op stijgende cryptoprijzen. Ongeveer $44,89 miljoen aan BTC shorts werd geliquideerd om 12 uur EDT op vrijdag in de afgelopen 24 uur.

Daarnaast werd $24,01 miljoen aan ETH shorts geliquideerd, $7,37 miljoen aan SOL shorts werden weggevaagd, en LINK zag $2,76 miljoen aan shorts verdwijnen. Zowel short als long posities in derivatenmarkten dragen aanzienlijke risico’s, vooral in de volatiele cryptomarkt. Bitcoin prijsbewegingen kunnen snel en onvoorspelbaar zijn, zoals deze week bleek, wat leidde tot de ondergang van short traders.

Over de periode van 24 uur kwamen de meeste liquidaties van Binance, dat $19,3 miljoen aan uitwissing zag. Okx nam de tweede plaats in met $10,33 miljoen aan liquidaties. Andere opvallende toonaangevende beurzen in termen van liquidaties waren Bybit, Coinex en Bitmex.

Samen vertegenwoordigen Binance en Okx $29,63 miljoen van de liquidaties, goed voor 66% van de liquidatieactiviteit in de afgelopen dag. Te midden van het tumultueuze cryptolandschap heeft de recente stijging van de Bitcoin-waarde een aanzienlijke impact gehad op handelaren en de inherente volatiliteit van deze opkomende markt benadrukt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!